belépés
» Regisztráció » Elfelejtett jelszó
» Hír kereső: keresés

Receptek - az összes hír

Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |
Petrezselymes-zöldséges császárszalonna recept (Dátum: 2017-10-17 11:30:00 Forrás: NO SALTY)
Ezt a receptet azért szeretem, mert hamar elkészül, ha nincs otthon hús, akkor csak egy kis szalonnát kell hozzá elővenni, és máris készülhet egy pompás étel :)

Pofonegyszerű sütőtökkrémleves recept (Dátum: 2017-10-17 10:30:00 Forrás: NO SALTY)
Ezt a mindenmentes levest azt inspirálta, hogy tejmentes diétát kellett tartanom egy ideig, és szinte az összes krémlevesben volt tejtermék... pedig nem lenne muszáj. :) Ez a világ legegyszerűbb levese, és tényleg nagyon finom.

Körtés rácsos gluténmentesen recept (Dátum: 2017-10-17 09:30:00 Forrás: NO SALTY)
Lisztérzékenyek kedvenc gyümölcsös péksütije lehet! Nálunk pl. az.... :)

Pácolt camembert sajt recept (Dátum: 2017-10-17 08:30:00 Forrás: NO SALTY)
Ezt a receptet sok évvel ezelőtt olvastam egy újságban, úgy emlékszem, Selmeci Tibor humorista tette közzé, nekünk nagyon bevált, szinte mindig van a hűtőben.

Lecsós laskagomba recept (Dátum: 2017-10-17 07:30:00 Forrás: NO SALTY)
Reggelire ajánlom, hogy egy kicsit eltérjen a megszokott tojás, felvágott, lekvár vonaltól.

Hortobágyi húsos gombóc recept (Dátum: 2017-10-16 16:02:00 Forrás: NO SALTY)
Mi történik, ha a hortobágyi töltelékét nem palacsintába, hanem krumplis tésztába töltjük, olyanba, mint a szilvás gombócé? Az, hogy egy olyan étel lesz belőle, ami egyből első számú kedvencé válik. Nálunk legalábbis így lett.

gubas szakács (Dátum: 2017-10-15 19:28:00 Forrás: NO SALTY)
amihez kedvem van

2017 az "évszázad" évjárata (Dátum: 2017-10-10 21:33:00 Forrás: Delina)
Bár a naptár még csak október elejét mutatja, a hétvégén a borvidékek többségénél, így a Varga Pincészetnél is véget ér a „nagy szüret”. A termés a mennyiségét tekintve jó közepes, ám minőségében kiemelkedő. Esőt és napot pont annyit és pont úgy kapott a növény, ahogy szereti, és ezt nagyon meghálálta: az egészséges és a megszokottnál illatosabb, ízesebb szőlőkből tiszta, gazdag, vibráló borok születhetnek.

3+1 tény, amit biztosan nem tudtál a vodkáról (Dátum: 2017-10-08 19:39:00 Forrás: Delina)
Az élet vize néven kezdte pályafutását, idővel azonban nem csak James Bond egyik, de a fél világ kedvenc alkoholos itala lett. A vodkáról van szó, amely ma már a bulik egyik legnépszerűbb nedűje, de vajon mennyire ismerjük valójában ezt az italt? Tudjuk-e hogyan isszák az oroszok és hogyan finnek, mit jelent a vodka sáv és vajon Magyarország beleesik-e? Íme néhány érdekesség a sokoldalú italról.

Édes búcsú a nyártól (Dátum: 2017-10-07 22:01:00 Forrás: Delina)
Még néhány nap és végérvényesen is beköszönt az ősz. Hogy kiélvezzük az utolsó melengető napsugarakat és édesebb legyen a búcsú a nyártól, íme néhány gyümölcsös koktélkülönlegesség, amelyekkel nem csak méltóképpen emelhetjük poharunkat az elmúlt hónapokra, de könnyebben lendülhetünk át a következő évszakba.

Minden nap egy pohár olívaolaj a tökéletes bőrért (Dátum: 2017-10-07 18:40:00 Forrás: Delina)
Marton Adrienn a LifeTv Édes élet Toszkánában című műsorában barangolta be a nagy múltú olasz vidéket. A műsorvezetőt megérintették a toszkán földön szerzett élmények, úgy érzi, más emberként tért vissza az utazásról. Elsajátította a toszkán konyha legizgalmasabb fortélyait, és az egyedülálló olasz életérzésből is hozott magával egy csipettel.

5 TIPP A SCITEC SZAKÉRTŐITŐL (Dátum: 2017-10-04 19:00:00 Forrás: Delina)
Vannak időszakok, amikor nagyobb lendülettel kezdünk bele új célok megvalósításába, ilyen az ősz is, ami több okból is ideális évszak az életmódváltásra. A hosszú távú és tartós siker alapja - a kampányszerű fogyókúrázással szemben - a rendszeres mozgás és a tudatos táplálkozás kombinációja. De mi kell még a sikeres életmódváltáshoz? Erről kérdeztük az Életmódváltók program SCITEC mentorait.

5 tipp a gondtalan főzéshez (Dátum: 2017-10-03 09:57:00 Forrás: Delina)
A sütés-főzés általában a házimunka egy formájaként él a fejünkben, pedig akár kikapcsolódást is jelenthet.

Veganz – új vegán termékcsalád a SPAR-ban (Dátum: 2017-09-24 10:19:00 Forrás: Delina)
A SPAR Magyarország a növényi alapú élelmiszereket gyártó német Veganz márka sikertermékeivel gazdagítja kínálatát. A több mint 60 különféle termék között olyan finomságok találhatóak a SPAR dedikált üzleteiben, mint az organikus növényi tejek, természetes édesítők, különféle magkrémek, magas fehérjetartalmú proteinporok, valamint változatos édességek és kekszek.

Csenger és Tállya mutatkozik be a hétvégi Gasztroangyalban (Dátum: 2017-09-23 16:28:00 Forrás: Delina)
A Gasztroangyal ezen a hétvégén Kelet-Magyarországra kalandozik. Borbás Marcsi Tállya és Csenger kulináris különlegességeit tálalja nézőinknek autentikus környezetben. Szombaton az M3 csatornán negyed héttől A Vörös grófnő című Károlyi Mihály életét bemutató két részes magyar film látható a közmédia kínálatában.

5 sulibarát pulykás szendvics kreatív szülőknek (Dátum: 2017-08-31 09:51:00 Forrás: Delina)
A gondos szülők szendvicsek százait készítik el az iskolába járó gyermekeiknek évente. A könnyű elkészíthetőség mellett egyre fontosabb szempont az egészségtudatosság. Egyszerű és vidám ötleteket gyűjtöttünk össze, hogy vicces legyen a sulikezdés.

Bor, mámor, Badacsony (Dátum: 2017-07-30 18:43:00 Forrás: Delina)
Újabb kuriózum hellyel bővült a kiváló boráról híres badacsonyi régió: ezúttal ugyanis Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem büszkélkedhet nemrég megnyílt Borteraszával, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhetjük a balatoni főszezonban a szemünk elé táruló, páratlan balatoni kilátást.

Grill-kisokos: 5 tipp a gondtalan nyári sütögetéshez (Dátum: 2017-07-25 19:28:00 Forrás: Delina)
A jóízűen falatozó vendégek látványa a legjobb dolog, ami történhet velünk egy kerti sütögetés során. Összeszedtünk 5 aranyszabályt, amelyek betartásával garantált a tökéletes grill-élmény.

Pék leszek! Pék lettem a Jókenyérben! (Dátum: 2017-07-10 15:41:00 Forrás: Ízbolygó)
A legjobb dolgok mindig a közelünkben vannak – a lélegzet az orrunkban, a fény a szemeinkben, a virágok a lábunknál, a munka a kezünkben, az Igazság ösvénye előttünk. Ne kapaszkodjunk a csillagok felé, de becsüljük meg hétköznapi feladatainkat abban a biztos tudatban, hogy a mindennapi kötelesség és a mindennapi kenyér a legédesebb dolog az életünkben. […]

Citrus, a nyár legmenőbb illata (Dátum: 2017-06-25 11:03:00 Forrás: Delina)
Ha beköszönt a nyár, ugrásszerűen megnő a limonádéfogyasztás. Előszeretettel kortyolgatunk bodzás, levendulás, epres, málnás frissítőt, de azért a sláger az minden bizonnyal örökké a friss citromos íz marad. Legyen sárga vagy zöld citrom, ízesítsük mentával, gyömbérrel, és persze sok-sok jégkockával, ízlés szerint mézzel, vagy cukorral, vagy igyuk esetleg édesítés nélkül, ez egy igazi nyári élénkítő, frissítő ital.

Amit eddig nem mondtak a glutén bevezetéséről (Dátum: 2017-06-24 17:11:00 Forrás: Delina)
A hozzátáplálásról sokszor, sok helyen olvashatunk. Nemsokára pedig útjára indul Előke címmel egy olyan konferencia-sorozat is, amely kitűnő szakértők segítségével ad lehetőséget az anyukáknak, kismamáknak arra, hogy mindent megkérdezhessenek, megtudhassanak, amit csak szeretnének a hozzátáplálás témájában.

Pszichológusból lett kenyérszakértő (Dátum: 2017-05-25 11:15:00 Forrás: Delina)
David Seboek a Szex és New York sorozat egyik kedvenc pékségében tanulta meg az alapokat, Franciaországban a pékművészet mesterfogásait sajátította el, saját éttermében Budapesten pedig már több mint 15 éve süti maga a kenyeret

Csoki- és kávéfesztivál a Camponában (Dátum: 2017-04-25 20:34:00 Forrás: Delina)
Willy Wonka, sőt még maga Gombóc Artúr is elámulna, ha április 22-e és május 7-e között a budafok-tétényi bevásárlóközpontban járna.

A citromos…. (Dátum: 2017-04-17 21:45:00 Forrás: Ízbolygó)
Az idei Húsvét rendhagyó és szomorú volt a családunk életében. A múlt hétvégén elköszönt a Nagymamám. Utolsóként a nagyszüleim közül. Ô volt a mi “közeli Mamink”. “Kisfiam! Kérsz citromosssat?”- kérdezte Nagyi Aputól. Mindig a Kisfia maradt. Az utolsó pillanatig. Hat gyermeket nevelt fel. Kemény csaj volt, egy katonatiszt felesége. Közben persze dolgozott is az iskola […]

Magyar bártender a Bacardí Legacy nemzetközi koktélversenyen (Dátum: 2017-03-30 08:30:00 Forrás: Delina)
Idén május 23-án 38 ország legkiválóbb bártendere utazik Berlinbe annak reményében, hogy beírhassák magukat a Bacardí történelmébe. A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition hamarosan a végéhez ér, így hamarosan fény derül arra, hogy a verseny szempontjait figyelembe véve ki a világ legjobb bártendere.

Tippek a tavaszi méregtelenítéshez (Dátum: 2017-03-24 19:09:00 Forrás: Delina)
A legtöbben tavasszal szánják rá magukat a fogyókúrára és a méregtelenítésre, hogy magabiztosabban vághassanak neki a közelgő strandszezonnak.

SEGÍTSÜTI 2017: Mogyoróvajas-mogyorókrémes torta (Dátum: 2017-03-20 13:16:00 Forrás: Ízbolygó)
“Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó. Felejtsd el, ha félsz! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak! Emlékezz arra, […]

Elindul az országjáró gasztro-konvoj (Dátum: 2017-03-11 18:16:00 Forrás: Delina)
Vidéket járják az ország legjobb food truck-osai, akik idén többek között Egerbe, Győrbe, Veszprémbe és Miskolcra is ellátogatnak egy-egy rendezvényre. Közben a nagy street food eseményekből a fővárosba is jut majd, májusban és szeptemberben ismét Food Truck Show-t rendeznek a Kincsem Parkban.

Az Anyukám mondta a legjobb vidéki étterem (Dátum: 2017-03-08 19:20:00 Forrás: Delina)
A vidék sincs lemaradva: az encsi Anyukám mondta, a balatonszemesi Kistücsök és a tatai Platán a legjobb tíz magyarországi étterem sereghajtója a TOP100 legjobb étterem listájának 11-ik, 12-ik és 13-ik helyén.

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket (Dátum: 2017-03-03 12:48:00 Forrás: Delina)
Február 27-én, hétfőn este a TEREM Budapest szolgált a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála helyszínéül, ahol a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb képviselői vonultak fel. A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját a Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta, a legígéretesebb étteremnek a Babel Budapestet tartják. A K&H private banking-Év Szakácsteljesítménye Díjat a Bocuse d'Or 2017-es magyar csapata – Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes – vette át.

Taroltak a Costes éttermek (Dátum: 2017-02-28 20:20:00 Forrás: Delina)
Mindkét Costes étterem, a Costes és a Costes Downtown csapatának volt miért örülnie a hétfő esti Dining Guide díjkiosztón: a Ráday utcai étterem a legmagasabb, 93 ponttal végzett az élen, míg a belvárosi Downtown 91 ponttal holtversenyben a harmadik lett.

Véget ért a titkos tesztelés! (Dátum: 2017-02-25 17:12:00 Forrás: Delina)
Giancarlo Perbellini a Casa Perbellini két csillagos séfje az elmúlt hónapokban inkognitóban látogatta társaival Budapest topéttermeit. A tét nem kisebb, mint az, hogy kiderüljön, melyek Magyarország legjobb éttermei.

Magyar győztese van a Bacardí Legacy Global Cocktail Versenynek (Dátum: 2017-02-24 17:26:00 Forrás: Delina)
A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2008-ban indult útjára, mely mára a világ egyik legrangosabb nemzetközi koktélversenyeként tartanak számon. A hazai bártender szakma kiválóságai idén második alkalommal mérethették meg magukat, hogy közülük valaki a Bacardí örökség részesévé válhasson.

Ilyen lesz az ország első gasztroplázája (Dátum: 2017-02-23 21:50:00 Forrás: Delina)
Készül az ország első street food és gasztroplázája, a Le Garage. Az ipari környezetben megálmodott áruházban többek között étterem, delikátesz, kávézó nyílik, és öt food truck is parkol majd az épületben. Hétvégenként termelői piaccal és különböző tematikus gasztroprogramokkal várják majd az érdeklődőket.

Indul az okos főzőiskola! De mi az? (Dátum: 2017-02-11 19:28:00 Forrás: Delina)
Sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amikor beköszönt az új év. Aki esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy január végén elindult, és a tavasz folyamán még összesen 5 alkalommal várja az érdeklődőket a Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos” főzőiskola.

Ezek a legkedveltebb street food irányzatok Magyarországon (Dátum: 2017-02-08 17:18:00 Forrás: Delina)
Soha nem volt ekkora a hazai street food választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket kínál az utca népének.

Mit mond rólad az ital, amit rendelsz? (Dátum: 2016-11-30 19:33:00 Forrás: Delina)
Senkinek ne legyen illúziója, a bartender attól a pillanattól figyel minket, hogy belépünk az ajtón. Nagyjából meg is tudja mondani, mire számíthat tőlünk, hiszen nap, mint nap ezt csinálja: megpróbálja a rendelkezésre álló legkevesebb információ alapján megismerni és kiszolgálni a vendéget. Az előzetes felmérés konzekvenciái általában igazolást is nyernek abban a pillanatban, amikor leadjuk a rendelésünket. Lássuk, milyennek lát a bartender annak függvényében, hogy mit és miként rendelünk!

Karácsonyi gasztroélmények hízás nélkül – így csináld! (Dátum: 2016-11-30 13:23:00 Forrás: Delina)
Mivel szilveszter – ami az újévi fogadalmak ideje is - nem esik időben túl távol a karácsonytól, ez sokak számára azt jelenti, hogy az ünnepek alatt vég nélkül bejglizhetnek, hiszen amint felvirrad az év első napja, belekezdenek régóta halogatott diétájukba. A táplálkozási- életmód- és sportszakemberek egyértelműen elhatárolódnak az effajta elképzelésektől, és nem is véletlenül: a szervezet sokkolása nem sok jóra vezet. A teljes önsanyargatás például olyan hiányállapotot idézhet elő, amelyért aztán az ember busásan kárpótolja magát - finom falatok mértéktelen fogyasztásával. Mi lehet az arany középút a két véglet között? Erről csak egy dietetikustól kaphatunk megbízható információkat, ezért kerestük meg Ádám T. Juditot.

Olaszul l’enni jó (Dátum: 2016-11-23 09:19:00 Forrás: Delina)
„Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok” – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éve étteremtulajdonosként is mindent megtesz azért, hogy hitvallását megismertesse a budapesti közönséggel is. A Kossuth Kiadó gondozásában néhány napja jelent meg az Olaszul l’enni jó című kötet, amelyben Gianni arra vállalkozott, elmeséli azt a hosszú és rögös utat, amely egy olasz kisvárosból Budapest belvárosába, egy sikeres és jól működő étteremhez vezetett, miközben beavat minket egy étterem működésének rejtelmeibe is. Alapanyagbeszerzés, kihívások egy konyhán és az étlapváltás nehézségei. A Pomo D’Oro fogalom az olasz gasztronómiát kedvelők körében, így minden bizonnyal sokan lesznek kíváncsiak az autentikus receptekkel kiegészített, gyönyörű fotókkal illusztrált kiadványra.

Mitiszol? – A természetes italok fesztiválja (Dátum: 2016-10-29 21:06:00 Forrás: Delina)
Autentikus borok, élő sörök, kristálytiszta pálinkák– egyebek mellett ezeket kínálja a Mitiszol? Fesztivál november 12-én. A természetes italok fesztiválja “igazi ennivalókkal” is készül, s várja látogatóit a Millenárison.

A gasztronómia védőszentjei beköltöznek a Gellértbe (Dátum: 2016-10-29 18:50:00 Forrás: Delina)
Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között. Mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a patinás szállodaépület összes termét, ahol izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várják a vendégeket.

Itt a 10. Dining Guide Street Food Show (Dátum: 2016-09-13 10:00:00 Forrás: Delina)
Szeptember 17-én és 18-án immár tízedik alkalommal rendezi meg a Dining Guide a Street Food Show-t, és a rendezvény történetében harmadszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Hétvégén. Két napon át több mint 80 kiállító kínálatából válogathatnak a látogatók.

6 ok, amiért érdemes cukrásznak lenni! (Dátum: 2016-09-12 11:10:00 Forrás: Delina)
Nem szereted, ha mások osztják be az idődet? Szeretsz kísérletezni és alkotni, és legszívesebben több időt töltenél a konyhában, mint a munkahelyeden? Itt az ideje, hogy elgondolkozz egy karrierváltáson, és a munkádat egy olyan hivatásra cseréld, amiben igazán kiteljesedhetsz - és amiért még korán kelni is megéri!

Ínyenc körkép a Dél-Dunántúlról (Dátum: 2016-09-06 09:10:00 Forrás: Delina)
Eszményi hétvégi programot szervez hedonistáknak a dél-dunántúli régió: három napon át a festői táj sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél kóstolhatunk ínycsiklandó, prémium kategóriás ételeket október 2. hétvégéjén!

Ki hogy főz a másik nyelvén? (Dátum: 2016-09-05 08:51:00 Forrás: Delina)
Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra.

Így párosítsd a sört az ételekkel (Dátum: 2016-08-19 22:00:00 Forrás: Delina)
Mindenkivel fordult már elő, hogy egy finom étel mellé sört ivott volna, de nem tudta milyen illik hozzá. Ebben nyújt segítséget a Sörszövetség sörkalauza, amely megmutatja az egyes elő- vagy főételek illetve desszertek mellé milyen sört érdemes választani.

Beindult a dinnyeszezon! (Dátum: 2016-07-13 10:13:00 Forrás: Delina)
Bárki bármit mondhat, a legfinomabb görögdinnye mindenképpen a magyar, és szerencsére egyre többen tesznek azért, hogy az egész szezon alatt élvezhessük a hazai gyümölcsök ízét. A SPAR immár 25 éve népszerűsíti a magyar dinnyét!

5 tipp a zöldebb étrendhez (Dátum: 2016-06-21 08:53:00 Forrás: Delina)
Belegondolt már abba, mennyi energiát igényel a mindennapi élelmének előállítása? A Fenntartható Energia Hét alkalmából, amit most ünnepelünk, érdemes megismerkednünk az egészséges étrend egy új oldalával, ugyanis a következő évtizedek legfontosabb kulcsszava a táplálkozásban is a fenntarthatóság lesz.

Ezek ma a legjobb magyar pezsgők (Dátum: 2016-06-08 18:11:00 Forrás: Delina)
A Winelovers – a Pezsgő Június programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén idén szinte az összes hazai méthode traditionelle, azaz hagyományos champagne-i eljárással készült pezsgő megmérettetett. A 22 versenyző közül egy tízfős szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. Sopron és Etyek domborítottak!

Zsidó művészet és gasztronómia a Gellértben (Dátum: 2016-05-23 17:15:00 Forrás: Delina)
Egy gasztro-kulturális kirándulásra hívja a zsidó muzsika és konyhaművészet kedvelőit június 2-án Budapest legnevesebb szállodája. A Danubius Hotel Gellért a Zsidó Művészeti Napok programsorozatához csatlakozva kínál a zsidó folklór dallamai mellé autentikus, többfogásos borvacsorát.

Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |