belépés
» Regisztráció » Elfelejtett jelszó
» Hír kereső: keresés

Szórakozás - az összes hír

Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |
Vízfejű Mona Lisa és kancsal infánsnő a Szépművészeti Múzeumban (Dátum: 2010-10-01 14:17:00 Forrás: Origo)
Meglepődhet, aki felkészületlenül téved a Szépművészeti Múzeum emeletére: bandzsa dundi hölgyek, Garfield-arcú macskák és más vicces alakok népesítik be a Régi Képtár termeit. Mintha a Louvre festményeit látnánk - csak éppen az elvarázsolt kastély torzító tükrében nézve. A kolumbiai Fernando Boterónak van humora: hájpacnit csinál a klasszikus festészeti hagyományból.

"Gyári hülye" (Dátum: 2010-09-30 05:32:00 Forrás: Origo)
Patak a kapolcsi stáb oszlopos tagja, mondhatjuk, a legjobb munkaerő volt. Önkéntesként jött és húzta az igát - meg a babzsákokat - tíz napon keresztül. Ott mindenki szíve csücske volt, itt is az; ott a szemétszedéstől az esti közös mulatásig mindenből kivette a részét, itthon egy reklámügynökségnél dolgozik; ott a pajtában, a zsákokon aludt, föltételezhetően itthon ezt többnyire ágyban teszi. Beát a Play-grund nevű improvizációs műhelyből ismeri. Arról beszélgettünk, hogy mik voltak az első benyomásai róla, hogy milyennek látja a színpadon és hogy érzi-e a celeb-attitűdöt a lyányban. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TxuUweD8801xbMZz

"Unalmas, de jól fogtok kinézni!" - Katy Perry Budapesten forgat (Dátum: 2010-09-29 17:10:00 Forrás: Origo)
Magyarországon forgat Katy Perry énekesnő, és a klipben 29 magyar fiatal is részt vesz. A kiválasztást megelőző beugró egy saját klip volt, amelyben azt bizonyítaniuk az indulóknak, hogy van bennük valami plusz - a kampányban ezt szikrának nevezik -, amivel kiérdemlik a forgatást, a Gellért szállót és a pénteki budapesti koncertet. A forgatás előtti főpróbán jártunk a Széchényi Könyvtár előtt - ahol Katy Perry megjelent.

Bringásfesztivál az 56-osok terén (Dátum: 2010-09-29 16:26:00 Forrás: Origo)

Október 2-án, szombaton olimpiai kerékpáros napot rendeznek a fővárosi 56-osok terén. ahol több mint 15 ezer négyzetméteren mutatkozik be a kerékpározás összes szakága és típusa az ugrándozós triáltól az artistaképességeket igénylő monociklin át az örökhajtós fixiig. A legtöbb hazai kerékpáros szervezet is képviselteti magát az eseményen, lesznek futárversenyek, látványos bemutatók, divatbemutatók, és a tesztpályákon ki lehet próbálni a legkülönlegesebb kétkerekűeket is, például az elektromos rásegítéses bicajt, az egyre divatosabb fekvő biciklit vagy a bicófocizást. A Kiscelli Múzeumban két hete nyílt kiállítás a városi bicajozás kultúrtörténetéről; aki még nem látta, az is ízelítőt kaphat a téren a kerékpározás magyarországi történetéből. Láthatók lesznek a Közlekedési Múzeum velocipédjei, II. világháborús katonai kerékpárok és az olimpiai bicajosok tárgyai. A kiállított tárgyak közül néhányat ki is lehet majd próbálni. A szervezők az 56-osok terének programjain kívül budapesti kerékpáros túrát is hirdettek, amelynek résztvevői a sorsoláson értékes tárgyakat nyerhetnek.  A feladat csak annyi, hogy jelentkezni kell a város kerékpárútjain felállított 12 regisztrációs pontok valamelyikén szombaton 9 és 13 óra között. A túralap átvétele után mindenki egyénileg, saját tempójában és a maga által választott hosszabb vagy rövidebb kerékpáros útvonalon juthat el a Városligetbe a további programokra.


Idén Pécsett lesz hangosabb a zene világnapja (Dátum: 2010-09-28 22:15:00 Forrás: Origo)

Október 1-je Yehudi Menuhin ötlete nyomán már 25 éve a zene világnapja. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is zenészek fogják benépesíteni be a főváros zugait, de idén Pécsett lesz gazdagabb a program. Budapesten a vállalkozó szellemű jelentkezőkön kívül a Kaláka, a Makám, a Weiner - Szász Kamaraszimfonikusok, a Kalyi Jag, Szakcsi Lakatos Béla és Kardos-Horváth János, a feloszlott Kaukázus régi frontembere bukkan fel a Nyugati téri és a Blaha Lujza téri aluljáróban, illetve a Zeneakadémia előtt. Pécsett, a Kossuth téren hatalmas színpadot állítottak fel erre a napra, ahol Ágoston Béla, a Balázs Elemér Group, a Csík zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Lovasi András, Mókus és a Fabula Rasa, Nikola Parov, Novák Péter és Szalóki Ági adják egymásnak a "zenei stafétát". A programok ingyenesek. Pontos menetrendet itt találsz.

Forrás: Quart/Csatári Gergő


Budapestre jön a világhírű kolumbiai festőművész (Dátum: 2010-09-28 12:07:00 Forrás: Origo)

Az ősz egyik legizgalmasabb kiállítása nyílik szeptember 30-án a Szépművészeti Múzeumban. A kolumbiai születésű, ma is élő Fernando Botero képei vidámak és szemtelenek jellegzetes kis dundi figuráikkal. Valaki úgy véli, a prekolumbián kultúra gömbölyded szobrai hatottak a festő látásmódjára, más a posztmodern iróniát emlegeti, ő maga viszont igen egyszerűen magyarázza egyedi figuráit: "egy művész vonzódik bizonyos formákhoz, maga sem tudja miért. Kialakítja saját világát, és csak utólag kezd el magyarázatot keresni hozzá - igazolásképp." Botero latin-amerikai festősztár, képeit a legnagyobb gyűjtemények vásárolják. Életművének legismertebb darabjai azok a parafrázisok, amelyeket a művészettörténet ismert, ikonikus festményeiről készített. Kövérkés hölgyet csinált Mona Lisából, lefestette újra az Arnolfini-házaspárt (eredetileg Jan van Eyck 15. századi festő műve), Ingres, Velázquez udvarhölgyeit, Degas táncosnőit. Öt évvel ezelőtt azzal a sorozatával hívta fel magára a figyelmet, amelyben az iraki Abu Ghraib börtönben történt kínzásokat festette meg. Budapesti tárlata nagy esemény: csaknem hatvan, javarészt nagyformátumú olajfestményt és szobrot láthatunk a művész utóbbi húsz évéből. A művész a kiállítás megnyitójára maga is hazánkba látogat, október 1-jén délelőtt, a megnyitó másnapján a múzeumban dedikálja az erre az alkalomra megjelenő kiállítási katalógust.

Forrás: AFP


Design Hét október elején (Dátum: 2010-09-27 14:37:00 Forrás: Origo)

Fadinoszaurusz, komposztálható pelenka, extravagáns kalapok, designtúra és robotkonferencia - október elején egy csomó izgalmas esemény szerveződik a design köré. Megmutatjuk, mit nem érdemes kihagyni október 1. és 10. között a Design Hét programjaiból. Itt olvashatod tovább a cikket.


Kiállítás, robot, divat: október elején Design Hét (Dátum: 2010-09-27 13:33:00 Forrás: Origo)
Fadinoszaurusz, komposztálható pelenka, extravagáns kalapok, designtúra és robotkonferencia - október elején egy csomó izgalmas esemény szerveződik a design köré. Megmutatjuk, mit nem érdemes kihagyni október 1. és 10. között a Design Hét programjaiból.

Szembesítés: fotósorozat a romagyilkosságok túlélőiről (Dátum: 2010-09-26 13:39:00 Forrás: Origo)

A jelenkori magyar demokrácia legmegrázóbb társadalmi és kriminológiai eseménysorozataként döbbentette meg az országot a 2008-2009 során kibontakozó, romák ellen elkövetett gyilkosságok sora. Barakonyi Szabolcs fotós a romagyilkosságok túlélőiről szóló sorozatában 2010 áprilisa és júliusa között a támadássorozat minden olyan helyszínét felkereste, ahol személyi sérüléssel járó erőszakos cselekmény történt, és valamennyi áldozatról és túlélőről portrét készített. Az alkotó célja a projekttel, hogy a közönség egyszerű, minden mesterkéltségtől mentes formában nézhessen szembe a túlélő áldozatokkal. A kiállítás szembesítés a túlélőkkel és - hiányuk révén - a holtakkal. A portrékból nyíló kiállítás szeptember 29-től látható a Műcsarnokban.

Fotó: Barakonyi Szabolcs


Színes sapka és autógumi (Dátum: 2010-09-25 13:43:00 Forrás: Origo)

A hazai kortárs táncos szcéna egyéni nyelvű és izgalmas alkotója Frenák Pál. Tavaly volt tíz éve, hogy hazaérkezett Franciaországból, akkortól kezdve alkot a nevét viselő társulat Magyarországon is, friss levegőt és új áramlatokat hozva a hazai táncéletbe. A jubileumi évben készült új koreográfia a Seven című, amelyet most szeptember 28-án újra játszanak a Művészetek Palotájában. Frenák Pál előadásai pont annyira talányosak, hogy ne unjuk magunkat soha, és pont annyira beszédesek, hogy ne veszítsük el türelmünket a kódfejtésben. Állandó visszatérő témái a magány, a harmónia lehetetlensége. Koreográfiának  szinte mindegyikében szerepel egy-egy hangsúlyos kellék vagy díszletelem (bokszring, kötél), amely a csupasz minimál térben szimbolikus jelentést kap. A Seven című előadásban ilyen az autógumi: hol a bokszzsák, hol a tekegolyó szerepét tölti be. A koreográfia másik érdekessége a színpompás ruha: Frenák előadásaiban nem szokott igazi jelmez lenni, térdvédőben és egyszerű nadrágban/dresszben mozognak a táncosok. Most viszont elképesztő bohóc (cirkuszi?)-jelmezt viselnek. Szeptember 28-án tehát a MűPában, jegyek 2000 és 2500 Ft-ért kaphatók.


Beethoven-est - Budapest, Művészetek Palotája, március 19., 19.45h (Dátum: 2010-03-16 09:54:00 Forrás: EST.hu)
Ludwig van Beethoven minden idők egyik legnagyobb zeneszerzője. Az általa utolsóként bemutatott zongoraverseny és utolsó szimfóniája az emberi szellem legmagasztosabb kinyilatkoztatásaként él egész Európa kulturális emlékezetében.

Paweł Kowalski - Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház, március 29., 19.30h (Dátum: 2010-03-08 11:13:00 Forrás: EST.hu)
A Chopin 2010 - Nemzetközi Chopin Év keretében Magyarországra látogat Paweł Kowalski lengyel zongoraművész. Különleges Chopin-zongoraestjét 2010. március 29-én a Budapesti Tavaszi Fesztiválon hallgathatják meg az érdeklődők.

Evelyn Glennie - Budapest, Művészetek Palotája, március 27., 19.30h (Dátum: 2010-03-08 09:26:00 Forrás: EST.hu)
A skóciai Aberdeenben született Evelyn Glennie évente több mint száz koncertet ad. Sok, kifejezetten neki írt művet mutat be, és ő maga is jelentős komponistának számít. Tizenkét éves kora óta súlyos halláscsökkentként él...

Faust elkárhozása - Budapest, Művészetek Palotája, március 29., 19.30h (Dátum: 2010-03-05 13:09:00 Forrás: EST.hu)
A "drámai legenda" - ahogy művét emlegette Berlioz - Goethe költeményén alapul. Az összetett dramaturgiájú, ember és ördög konfliktusát megjelenítő képek és Berliozra jellemző sziporkázó zene a rendezőt rendkívüli kihívások elé állítja.

A Pannon Filharmonikusok - Pécs hangversenye - Budapest, Művészetek Palotája, március 7., 19.30h (Dátum: 2010-03-03 11:40:00 Forrás: EST.hu)
A Pannon Filharmonikusok budapesti koncertjén a cseh zene nagy reprezentánsainak egy-egy nálunk kevésbé játszott darabja, illetve egy - pont a népszerűbb alkotások közül - Haydnnak tulajdonított oboaverseny csendül majd fel március 7-én.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye - Budapest, Művészetek Palotája, február 25., 19.30h (Dátum: 2010-02-19 13:12:00 Forrás: EST.hu)
Mozart halála évében komponált alkotása a versenymű-irodalom egyik legjelentősebb darabja. Előadására a harminchat éves Jörg Widmann vállalkozik, aki klarinétművészként és zeneszerzőként is egyaránt sikeresnek mondhatja magát.

60 éves az MR Énekkar - Budapest, Olasz Kultúrintézet, február 26., 19.30h (Dátum: 2010-02-01 11:34:00 Forrás: EST.hu)
Jubileumi koncertre készül az MR Énekkar, melynek vezető karnagya, Somos Csaba erre a hangversenyre meghívta elődeit is. A kórust tehát Sapszon Ferenc, Strausz Kálmán és Erdei Péter is vezényli, Somos pedig egy ősbemutatót dirigál majd.

Daniel Barenboim - Budapest, Művészetek Palotája, február 23., 19.30h (Dátum: 2010-02-01 11:04:00 Forrás: EST.hu)
Konyakban nyugszik Frédéric Chopin szíve a varsói Szent Kereszt templom egyik oszlopának belsejében, egy kristályurnában. Testét azonban Franciaországban, a Pere Lachaise temetőben helyezték végső nyugalomra. Mindezt ő maga akarta így...

Trónörökösök a színen - Budapest, Magyar Tudományos Akadémia, február 1., 19.30h (Dátum: 2010-01-29 15:43:00 Forrás: EST.hu)
2008 novemberében indult útjára az a sorozat, ahol a klasszikus zeneművészet új nemzedéke mutatkozott be a közönségnek a Magyar Tudományos Akadémia patinás falai között. A négy tehetséges fiatallal azóta sok minden történt...

Beethoven-maraton - Budapest, Művészetek Palotája, február 21., 10.30 - 22h (Dátum: 2010-01-19 14:20:00 Forrás: EST.hu)
A Művészetek Palotája és a Budapesti Fesztiválzenekar közös projektjében Beethoven élete és munkássága elevenedik meg egy maratoni rendezvény keretein belül, mely 11 koncertet, kiállítást és egyéb érdekességeket is magában foglal.

MÁV Szimfonikusok - Budapest, Művészetek Palotája, január 27., 19.30h (Dátum: 2010-01-04 11:37:00 Forrás: EST.hu)
Ha Kocsis Zoltán zongorához ül és Bartókot játszik, valamint ha Takács-Nagy Gábor Beethovent dirigál, a szokásosnál magasabbra szökik a koncertlátogatók adrenalinszintje. És ha e két művész közösen fáradozik egy Bartók-mű előadásán, akkor az izgalom a tetőfokára hág.

Concerto Budapest - Budapest, Thália Színház, január 25., 19.30h (Dátum: 2010-01-04 10:52:00 Forrás: EST.hu)
A Magyar Telekom Szimfonikus Zenekart nem kell bemutatni a közönségnek - így a Concerto Budapestet sem, hiszen a kettő ugyanaz: december elején tartotta névváltó koncertjét a százkét éves együttes.

Sylvain Cambreling - Budapest, Művészetek Palotája, január 22-24. (Dátum: 2010-01-04 10:33:00 Forrás: EST.hu)
Ligeti, Liszt, Berlioz és Haydn műveit tűzte műsorára Sylvain Cambreling francia karmester, aki a Budapesti Fesztiválzenekart dirigálja januári vendégszereplése alkalmával. Sokszínű és igen gazdag repertoárja hetven operát és négyszáz zenekari művet ölel fel.

Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |