belépés
» Regisztráció » Elfelejtett jelszó
» Hír kereső: keresés

Receptek - az összes hír

Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |
Ilyen lesz az ország első gasztroplázája (Dátum: 2017-02-23 21:50:00 Forrás: Delina)
Készül az ország első street food és gasztroplázája, a Le Garage. Az ipari környezetben megálmodott áruházban többek között étterem, delikátesz, kávézó nyílik, és öt food truck is parkol majd az épületben. Hétvégenként termelői piaccal és különböző tematikus gasztroprogramokkal várják majd az érdeklődőket.

Indul az okos főzőiskola! De mi az? (Dátum: 2017-02-11 19:28:00 Forrás: Delina)
Sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amikor beköszönt az új év. Aki esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy január végén elindult, és a tavasz folyamán még összesen 5 alkalommal várja az érdeklődőket a Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos” főzőiskola.

Ezek a legkedveltebb street food irányzatok Magyarországon (Dátum: 2017-02-08 17:18:00 Forrás: Delina)
Soha nem volt ekkora a hazai street food választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket kínál az utca népének.

Mit mond rólad az ital, amit rendelsz? (Dátum: 2016-11-30 19:33:00 Forrás: Delina)
Senkinek ne legyen illúziója, a bartender attól a pillanattól figyel minket, hogy belépünk az ajtón. Nagyjából meg is tudja mondani, mire számíthat tőlünk, hiszen nap, mint nap ezt csinálja: megpróbálja a rendelkezésre álló legkevesebb információ alapján megismerni és kiszolgálni a vendéget. Az előzetes felmérés konzekvenciái általában igazolást is nyernek abban a pillanatban, amikor leadjuk a rendelésünket. Lássuk, milyennek lát a bartender annak függvényében, hogy mit és miként rendelünk!

Karácsonyi gasztroélmények hízás nélkül – így csináld! (Dátum: 2016-11-30 13:23:00 Forrás: Delina)
Mivel szilveszter – ami az újévi fogadalmak ideje is - nem esik időben túl távol a karácsonytól, ez sokak számára azt jelenti, hogy az ünnepek alatt vég nélkül bejglizhetnek, hiszen amint felvirrad az év első napja, belekezdenek régóta halogatott diétájukba. A táplálkozási- életmód- és sportszakemberek egyértelműen elhatárolódnak az effajta elképzelésektől, és nem is véletlenül: a szervezet sokkolása nem sok jóra vezet. A teljes önsanyargatás például olyan hiányállapotot idézhet elő, amelyért aztán az ember busásan kárpótolja magát - finom falatok mértéktelen fogyasztásával. Mi lehet az arany középút a két véglet között? Erről csak egy dietetikustól kaphatunk megbízható információkat, ezért kerestük meg Ádám T. Juditot.

Olaszul l’enni jó (Dátum: 2016-11-23 09:19:00 Forrás: Delina)
„Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok” – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éve étteremtulajdonosként is mindent megtesz azért, hogy hitvallását megismertesse a budapesti közönséggel is. A Kossuth Kiadó gondozásában néhány napja jelent meg az Olaszul l’enni jó című kötet, amelyben Gianni arra vállalkozott, elmeséli azt a hosszú és rögös utat, amely egy olasz kisvárosból Budapest belvárosába, egy sikeres és jól működő étteremhez vezetett, miközben beavat minket egy étterem működésének rejtelmeibe is. Alapanyagbeszerzés, kihívások egy konyhán és az étlapváltás nehézségei. A Pomo D’Oro fogalom az olasz gasztronómiát kedvelők körében, így minden bizonnyal sokan lesznek kíváncsiak az autentikus receptekkel kiegészített, gyönyörű fotókkal illusztrált kiadványra.

Mitiszol? – A természetes italok fesztiválja (Dátum: 2016-10-29 21:06:00 Forrás: Delina)
Autentikus borok, élő sörök, kristálytiszta pálinkák– egyebek mellett ezeket kínálja a Mitiszol? Fesztivál november 12-én. A természetes italok fesztiválja “igazi ennivalókkal” is készül, s várja látogatóit a Millenárison.

A gasztronómia védőszentjei beköltöznek a Gellértbe (Dátum: 2016-10-29 18:50:00 Forrás: Delina)
Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között. Mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a patinás szállodaépület összes termét, ahol izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várják a vendégeket.

Itt a 10. Dining Guide Street Food Show (Dátum: 2016-09-13 10:00:00 Forrás: Delina)
Szeptember 17-én és 18-án immár tízedik alkalommal rendezi meg a Dining Guide a Street Food Show-t, és a rendezvény történetében harmadszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Hétvégén. Két napon át több mint 80 kiállító kínálatából válogathatnak a látogatók.

6 ok, amiért érdemes cukrásznak lenni! (Dátum: 2016-09-12 11:10:00 Forrás: Delina)
Nem szereted, ha mások osztják be az idődet? Szeretsz kísérletezni és alkotni, és legszívesebben több időt töltenél a konyhában, mint a munkahelyeden? Itt az ideje, hogy elgondolkozz egy karrierváltáson, és a munkádat egy olyan hivatásra cseréld, amiben igazán kiteljesedhetsz - és amiért még korán kelni is megéri!

Ínyenc körkép a Dél-Dunántúlról (Dátum: 2016-09-06 09:10:00 Forrás: Delina)
Eszményi hétvégi programot szervez hedonistáknak a dél-dunántúli régió: három napon át a festői táj sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél kóstolhatunk ínycsiklandó, prémium kategóriás ételeket október 2. hétvégéjén!

Ki hogy főz a másik nyelvén? (Dátum: 2016-09-05 08:51:00 Forrás: Delina)
Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra.

Így párosítsd a sört az ételekkel (Dátum: 2016-08-19 22:00:00 Forrás: Delina)
Mindenkivel fordult már elő, hogy egy finom étel mellé sört ivott volna, de nem tudta milyen illik hozzá. Ebben nyújt segítséget a Sörszövetség sörkalauza, amely megmutatja az egyes elő- vagy főételek illetve desszertek mellé milyen sört érdemes választani.

Beindult a dinnyeszezon! (Dátum: 2016-07-13 10:13:00 Forrás: Delina)
Bárki bármit mondhat, a legfinomabb görögdinnye mindenképpen a magyar, és szerencsére egyre többen tesznek azért, hogy az egész szezon alatt élvezhessük a hazai gyümölcsök ízét. A SPAR immár 25 éve népszerűsíti a magyar dinnyét!

5 tipp a zöldebb étrendhez (Dátum: 2016-06-21 08:53:00 Forrás: Delina)
Belegondolt már abba, mennyi energiát igényel a mindennapi élelmének előállítása? A Fenntartható Energia Hét alkalmából, amit most ünnepelünk, érdemes megismerkednünk az egészséges étrend egy új oldalával, ugyanis a következő évtizedek legfontosabb kulcsszava a táplálkozásban is a fenntarthatóság lesz.

Ezek ma a legjobb magyar pezsgők (Dátum: 2016-06-08 18:11:00 Forrás: Delina)
A Winelovers – a Pezsgő Június programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén idén szinte az összes hazai méthode traditionelle, azaz hagyományos champagne-i eljárással készült pezsgő megmérettetett. A 22 versenyző közül egy tízfős szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. Sopron és Etyek domborítottak!

Zsidó művészet és gasztronómia a Gellértben (Dátum: 2016-05-23 17:15:00 Forrás: Delina)
Egy gasztro-kulturális kirándulásra hívja a zsidó muzsika és konyhaművészet kedvelőit június 2-án Budapest legnevesebb szállodája. A Danubius Hotel Gellért a Zsidó Művészeti Napok programsorozatához csatlakozva kínál a zsidó folklór dallamai mellé autentikus, többfogásos borvacsorát.

Literben kevesebbet iszunk, de a hazai söröket választjuk (Dátum: 2016-05-21 15:32:00 Forrás: Delina)
Ha az országok területét az alapján osztanák, hogy ki hány korsó sört iszik meg egy évben, akkor a csehek, a maguk 144 literes egy főre jutó fogyasztásával világuralomra törnének. A dobogó második fokára meglepő módon a sörkultúrájáról kevéssé ismert Seychelle-szigetek kerülne, míg a harmadik legnagyobb területet Németország kapná. Hazánk a harmincegyedik helyen végezne, az atomhatalmak pedig leszerepelnének: az USA a tizenhetedik, a britek a huszonnyolcadik, India pedig az ötvennyolcadik lenne a sorban.

Több tucatnyi Michelin-csillago(s)t kapott a Costes Downtown (Dátum: 2016-05-19 19:21:00 Forrás: Delina)
Ritka pillanat helyszíne volt a Costes Downtown: majd’ 100 mesterszakács szerte a világból, a Bocuse d’Or eddigi nyertesei és az idei versenyzők, köztük több tucatnyi Michelin–csillagos séf vacsorázott a nemrég csillagot kapott belvárosi étteremben.

A kínai étterem-szindróma nyomában (Dátum: 2016-04-29 10:39:00 Forrás: Delina)
A nátrium-glutamátot elterjedten használja az élelmiszeripar, megtalálható leveskockákban és –porokban, fűszerkeverékekben, készételekben, chipsekben, salátákban és dresszingekben. Az ázsiai konyha tradicionális ízesítőjének számít, szinte só helyett használják.

Finom ételek mediterrán beütéssel (Dátum: 2016-04-28 11:30:00 Forrás: Delina)
Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk.

Tavaszias főétel és desszert (Dátum: 2016-04-27 09:31:00 Forrás: Delina)
A tavasz rengeteg lehetőséget kínál a főzés terén is. Ilyenkor rengeteg friss zöldségből készíthetünk ételt, sőt mi több, kell is ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk.

Cheesecake brownie – recept (Dátum: 2016-04-27 07:14:00 Forrás: Étel, ital, kicsi Vú)
Számomra is hihetetlen, de ez a süti az idei Segítsüti árverésen 39 000 forintért kelt el! Már 8. éve veszek részt a jótékonysági sütiliciten, és eddig ez az egyéni... Tovább »

Gyümölcsös receptek (Dátum: 2016-04-26 13:02:00 Forrás: Delina)
A gyümölcsfogyasztás legalább annyira fontos az egészséges táplálkozás szempontjából, mint a zöldségfogyasztás. Azonban jellemzően kevés gyümölcsöt fogyasztunk. Használjuk fel ételeinkben, mutatjuk hogyan!

Még több finomság! (Dátum: 2016-04-25 18:21:00 Forrás: Delina)
Te mennyire szereted a hasad? Ha szeretnél költséghatékony fogásokat készíteni reggelire, ebédre vagy vacsorára, akkor mindenképp próbáld ki az alábbi recepteket!

Finom fogások kevés alapanyagból (Dátum: 2016-04-25 14:00:00 Forrás: Delina)
Ha szeretnél valami különlegeset összedobni a hűtőben lévő alapanyagokból, akkor javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi recepteket.

Te hogyan szereted a brassóit? (Dátum: 2016-04-24 20:31:00 Forrás: Delina)
A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?

Isteni receptek, amitől még karcsúsodsz is! (Dátum: 2016-04-23 18:31:00 Forrás: Delina)
Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy immár nyakunkon a strandszezon. Ilyenkor előkerülnek a bikinik, a szexi fürdőruhák, de szerintem nem csak én, hanem nagyon sok hölgy társam is küszködik a télen felszaladt kilókkal.

Több szempontból is fontos a reggelizés! (Dátum: 2016-04-22 12:36:00 Forrás: Delina)
Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán energiára, hiszen alvás közben úgysem csinálunk semmit, de ez nem így van.

Csípős ételek merészeknek! (Dátum: 2016-04-21 22:34:00 Forrás: Delina)
A chilipaprika megnevezés a csípős fajták összefoglaló neve. A tüzes aromát a termésben lévő kapszaicin nevű alkaloid magas szintje okozza, amit a tudósok képesek mérni. Ez alapján osztályozzák az egyes fajták erősségét egy speciális skálán.

Fürjtojás: Nem csak ínyenceknek! (Dátum: 2016-04-21 18:21:00 Forrás: Delina)
Ma már nemcsak elegáns csemegeboltokban, hanem kis közértekben, piacokon is egyre gyakrabban lehet kapni a fehér alapon barna pettyes, apró fürjtojásokat.

Ami a petrezselyemnél édesebb (Dátum: 2016-04-19 09:05:00 Forrás: Delina)
Már az ókorban ismerték és nagyon kedvelték a paszternákot. A gyökere a petrezselyemhez hasonló ízű, csak valamivel édesebb. A mag hasonló célt szolgált, mint a kapormag. Korábban sokkal fontosabb szerepet játszott nálunk is, mint ma, jelentőségének csökkenésében a petrezselyem és a sárgarépa elterjedése játszott közre.

Letesztelve: Eszméletlenül finomak! (Dátum: 2016-04-18 15:40:00 Forrás: Delina)
Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom. Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem olyanokat, amiket leteszteltünk és az utolsó falatig „bepofáztunk”.

Még több tavaszi recept! (Dátum: 2016-04-18 08:54:00 Forrás: Delina)
A tavasz rengeteg könnyed és finom ételekkel képes változatossá tenni táplálkozásunkat. A változatos étrend pedig jó közérzethez és tartós egészséghez vezet. Összeválogattunk néhány olyan receptet, ami különlegessé teheti a megszokott étrendünket, belopva ezzel valami újat is.

Egy pohárkával a kitűnő közérzetért (Dátum: 2016-04-17 20:35:00 Forrás: Delina)
Hippokratész már 2400 évvel ezelőtt megfigyelte a bor jótékony hatását a szívinfarktus, a depresszió, az alvási zavarok és a vízkór esetében. Az ókor híres görög orvosa arra az eredményre jutott, hogy a megfelelő mennyiségben fogyasztott bor jót tesz az embernek.

Egy igazán értékes hús (Dátum: 2016-04-17 17:24:00 Forrás: Delina)
A marhahús igen értékes élelmi anyagunk. Zsíros részei jól eltávolíthatók, és az így kapott sovány színhús energiatartalma igen alacsony. Szénhidrátot jelentéktelen mennyiséget találunk benne. A vitaminok közül A, B1, B2 található meg benne, az ásványi anyagokból pedig a vas-, foszfor- és magnéziumtartalma a legjelentősebb.

SEGÍTSÜTI 2016. Fehércsokis kókusztorta eperzselével (Dátum: 2016-04-11 11:45:00 Forrás: Ízbolygó)
“Pedig ha csak két összebogozódott gyümölcsfaágat széjjelhajlítottál, megitattál egy szomjas madarat, (…) vagy mosolyt csaltál egy durva szavak huzatában fakóvá merevült örömnélküli arcra – már nem éltél hiába.” Hárs Ernő Ismét itt a Segítsüti. Finomabbnál, finomabb süteményekre lehet idén is licitálni. A lelkes gasztrobloggerek csapata idén a Démétér Alapítványt támogatja. A Szent László Kórház Csontvelő-transzplantációs […]

Segítsüti 2016: Málnás cheesecake brownie (Dátum: 2016-04-11 08:57:00 Forrás: Étel, ital, kicsi Vú)
Ugye ismered a Segítsütit, a gasztrobloggerek jótékonysági sütilicitjét? A 4 napon át tartó sütiárverésen 30 blogger süteményére lehet licitálni. A 2016 tavaszi Segítsüti kedvezményezettje a Déméter Alapítvány, mely a... Tovább »

Kókusztejes tápióka puding áfonyával-szederrel-nektarinnal (Dátum: 2015-08-02 19:02:00 Forrás: Ízbolygó)
“A szeretet nem más, mint az az öröm, amelyet a szeretett személy puszta létezése miatt érzünk.” Joseph Zinker Végre, végre, végreeee NYÁR! Imádom a nyarat! Évekkel korábban kb. CSAK a nyarat szerettem, manapság már engedékenyebb vagyok, ill. ha pc szeretnék lenni: megtaláltam minden évszakban a szépséget. Azért a nyár… a nyár, az nyár. Dúskálunk a […]

Bazsalikomos-bodzás eperfagyi (Dátum: 2015-06-08 11:15:00 Forrás: Ízbolygó)
Soha ne légy tömeg, légy mindig eredeti, olyan forma, ki a világ dolgait kineveti!!” …mint ez a fagyi. MINDEN benne van, ami számomra a tavasz! Bodza, bazsalikom, eper! Friss, üde, garantáltan tartósítószermentes. A Segítsüti receptje is jön, meg úgy tervezem, írok majd gyakrabban:-) Talán lassan már magamról is. Hozzávalók: 2 dl bodzaszörp fél kg eper […]

Programajánló: Garázsvásár Fesztivál (Dátum: 2015-04-09 22:24:00 Forrás: Étel, ital, kicsi Vú)
Van már programotok április 18-ra, szombatra? Én tudok egy jót – Kispesten, a Wekerletelepen megint garázsvásár fesztivál lesz, de még a tavalyinál is nagyobb szabású, izgalmas rendezvény. Már... Tovább »

Cukitipp: Édesem (Dátum: 2015-04-01 23:31:00 Forrás: Étel, ital, kicsi Vú)
A Segítsütimhez az inspirációt Édesemnek, azaz Márk Szonjának is köszönhetem, mert amikor múlt csütörtökön kipróbáltam az újonnan nyílt kis sütizőjét, teljesen elkapott a gépszíj. Annyira, hogy a lelkesedés... Tovább »

Segítsüti – 2015. (Dátum: 2015-03-30 15:15:00 Forrás: Ízbolygó)
“Talán úgy kellene élnünk – hiszen ki tudja, meddig élhetünk? – hogy széppé tegyük a magunk, és lehetőleg a mások életét is mindaddig, amíg ez lehetséges.” Lőrinc L. László Ha tavasz, akkor Segítsüti! Idén tavasszal már 12. alkalommal indul útjára a Segítsüti jótékonysági akció! Idei támogatottunk a Borsóházat üzemeltető Borsószem Gyermekfejlesztő Közhasznú Egyesület és rajtuk […]

Indul a tavaszi sütiárverés, a Segítsüti! (Dátum: 2015-03-30 07:49:00 Forrás: Étel, ital, kicsi Vú)
Hihetetlen, de ez már a 12. Segítsüti akció, azaz jótékonysági sütilicit, nekem pedig a 7. sütim, amit ezalkalomból sütök. A kedvezményezett idén is egy gyerekeket segítő szervezet, egész... Tovább »

A BLOG ELKÖLTÖZÖTT! (Dátum: 2015-03-04 20:27:00 Forrás: Fűszer és Lélek)

Itt olvasható tovább:

http://fuszereslelek.nlcafe.hu

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Tavaszi csirkecomb (Dátum: 2015-02-24 10:06:00 Forrás: Fűszer és Lélek)

zold_csirkecomb3.jpgÚgy tűnik, a következő hétvégéig várni kell a napsütésre, de legalább nincs hideg. Múlt héten már annyira vágytam a sok zöldre, hogy előszedtem mindent amit zöld élelmiszernek nevezhetek, akkor is, ha nem friss, hanem konzerv, és a csirkecombhoz adtam. Elképesztően finom lett, főleg, hogy tűző napsütésben ehettük meg az erkélyen. Nyilván kabátban, de akkor is.
Egy kis zsenge zöldborsó mehetett volna bele, ha lett volna a fagyasztóban, de nem volt. Úgyhogy ha nektek van otthon, akkor ki ne hagyjátok belőle!
Mi a hidegre való tekintettel nem ültünk le enni, csak állva termeltük a D vitamint, ezért kenyérrel tunkoltuk, de rizs illik mellé.

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 dl fehérbor
4 ek olívaolaj
1 csomó újhagyma felkarikázva
4 gerezd fokhagyma összezúzva
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 marék zöld olajbogyó
3 ek szeletelt, savanyított jalapeno felkarikázva
1 kk konzerv zöld bors apróra vágva
1 ek kapri, apróra vágva
1 lime reszelt héja és leve
2 ek méz

sok-sok friss snidling
sok-sok friss petrezselyem

A snidling és a petrezselyem kivételével mindent egy öntöttvas lábosba tettem, lefedtem, és 170 fokos sütőbe toltam egy órára. Levettem a fedőt, 15 percig hagytam így, hogy a leve kicsit besűrűsödjön, majd grill funkcióra kapcsoltam pár percre, amíg a csirkecomb szépen megpirult, végül megszórtam a friss zöld fűszerekkel.

zold_csirkecomb2.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


KONYHAKIÁLLÍTÁS nyeremény 2015, és programajánló (Dátum: 2015-02-18 10:30:00 Forrás: Fűszer és Lélek)

konyhakiallitas7.jpgIdén is konyhakiállítás, és újra lehet belépőket nyerni, egészen pontosan 3 páros belépőt sorsolunk majd ki. Ha kifejezetten rám lennétek kíváncsiak, akkor gyertek 28-án 16 órára, akkor főzők egy alapanyagból háromféle levest a színpadon, amit természetesen meg is lehet majd kóstolni.

Szóval, ha jönnétek, nyernétek, akkor dobjatok egy mailt a nyeremeny kukac fuszereslelek pont hu címre, a tárgymezőben legyen benne, hogy melyik nap szeretnétek jönni, illetve írjátok meg a pontos neveteket is.

3_leves.jpgLétezik szerelem első látásra? A Konyhakiállításon biztosan, hiszen itt mindenki megtalálhatja azt, ami számára a tökéletes konyhát jelenti, legyen az új konyha- vagy étkezőbútor, kisgép, nagygép, konyhai felszerelés vagy maga a főzés élménye.

A Konyhakiállítás február 27-március 1. között hatodik alkalommal mutatja be a legfrissebb konyhai trendeket a Budapest Sportarénában. Számos világpremier itt mutatkozik be először a régióban, valódi újdonságot mutatva a nagyközönség és a szakmai látogatók számára is.

A konyha kétségtelenül otthonunk egyik legfontosabb része, melynek megtervezése és kialakítása az építkezés legnehezebb és legtöbb szakértelmet igénylő feladata. A kiállításon nemcsak konyhabútor és konyhagép újdonságok, hanem teljes enteriőrök is lesznek, így akár az egész ház belső kialakítására találhatunk megoldásokat és professzionális partnereket, ha építkezés vagy nagy felújítás előtt állunk.

Minden eddiginél erősebb gépes felhozatallal találkozhatunk az idei Konyhakiállításon. A legtöbb beépíthető és szabadonálló nagygépből vadonatúj kollekció mutatkozik be a rendezvényen, a kisgépeket pedig profi szakácsok fogják tesztelni. Amellett, hogy a gépek minden funkcióját megismerhetjük így, még titkos fortélyokat, szakmai fogásokat is elleshetünk a séfektől. Fantasztikus dizájn elszívókat, egy gombnyomásra forró vizet készítő csaptelepet és konyhai komposztálót is láthatunk, kipróbálhatjuk a sous vide kádat ész éttermi szakácsok egyik kedvenc univerzális kisgépét, a Thermomixet is. Kiegészítők terén is széles választék vár a helyszínen a késektől az edényeken át egészen a világhírű Herendi porcelánig.

Idén is magas színvonalú gasztronómiai kísérőprogram fűszerezi a kiállítást. A Bosch Nagyszínpadon a legismertebb hazai sztárséfek és bloggerek – Fűszeres Eszter, Mautner Zsófi és Bede Robi – fellépései mellett ázsiai és spanyol ételek is készülnek majd, lesznek fantasztikus desszertek és street food bemutató is. A másik állandó gasztrohelyszínen az OTP Klub „látványkonyhájában” egész hétvégén olasz ételek és bemutatók várják az olasz konyha és életérzés szerelmeseit.

Feltétlenül regisztráljunk a www.konyhakiallitas.hu oldalon, hogy esélyünk legyen megnyerni a nagyértékű konyhai nyeremények egyikét,fődíjként akár a Bosch most bemutatkozó Serie8 intelligens sütőjét!

Időpont: 2015. február 27–március 1.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

www.konyhakiallitas.hu

konyhakiallitas15.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Árak Forradalma az eMAG.hu-n (Dátum: 2015-02-17 10:55:00 Forrás: Fűszer és Lélek)

emag.jpg

Komoly árengedményeket találhattok az eMAG.hu-n február 17-19 között.
A háztartási termékek között is érdemes szétnéznetek, de minden termékcsoportban komoly engedmények várják a vásárlókat, a
kár 50% kedvezmény is.

Az akciós termékekre is vonatkozik a 30 napos áruvisszaküldési jog, és ami szerintem extra jó, hogy bármely termékre ingyenes a szállítás ezen a 3 napon (vagyis nem csak az eMAG által forgalmazott termékekre). 
Nagyon itt  lenne az ideje egy húsdarálót vennem...
Az összes meglévő kategórián belül lesznek szuper kedvezmények, én még a könyvekre utazom :-)

(x)

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Legyen a címe mondjuk a legjobb cheesecake! (Dátum: 2015-02-17 10:01:00 Forrás: Fűszer és Lélek)

cheesecake_legjobb26.jpgTudom én, hogy cheesecake receptekkel tele a padlás, de akkor is meg kellett ezt írnom. Történt ugyanis, hogy a barátnőm egy olyan példányt hozott a fentnevezett süteményből, hogy majdnem elájultunk a gyönyörűségtől. Sajnáltam, nem ő sütötte, mert akkor tudtuk volna a receptet, de így nekem kellett igazságot tennem egy csomó recept között. Az alapanyagokban nem volt nagy különbség, de a sütési időben akkora eltérések voltak, hogy nem tudtam kire hagyatkozzak. Az egyik kedvenc éttermem változata szerint mindössze 6+8+4 percig kellett volna sütnöm, de azt nem mertem bevállalni. Pedig az az igazság, hogy nagyon szeretem azt a fajta cheesecake-t amit ők készítenek, mégis papírkutya voltam, és adtam az időnek. Persze még így is sokkal rövidebb ideig készült, mint amit eddig sütöttem, és nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel.
De az extra nem is ez volt abban amit ettünk, hanem a whisky-s sóskaramell öntet, és az aszalt meggy keveréke. Azt ajánlom, ha van időtök, kedvetek, és krémsajtok, akkor vegyetek egy üveg whisky-t és pár marék aszalt meggyet, nem fogjátok megbánni!

cheesecake_legjobb10.jpgA keksz alaphoz:
10 db zabfalat keksz
8 dkg olvadt, de nem forró vaj

A kekszet összetörjük, majd összedolgozzuk a vajjal. 23 centis tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokon 6 percig sütjük, majd kivesszük, de a sütőt nem kapcsoljuk ki. 

A krémsajt réteghez:
75 dkg krémsajt (Philadelphia jellegű)
3 egész tojás
12 dkg cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
1 csipet só

Az összes hozzávalót gépi habverővel összekeverjük, majd a langyosra hűlt kekszalapra öntjük, és 170 fokon 20 percig sütjük.

Tejfölös réteg:
45 dkg 20%-os tejföl
4 dkg cukor
1/2 rúd vanília kikapart magjai

Az összes hozzávalót összekeverjük, majd a krémsajt rétegre öntjük, és 170 fokon 8 percig sütjük.

A tortát teljesen lehűtjük, csak utána tálaljuk. A tetejét megszórjuk az aszalt meggyel, és csorgatunk rá a whisky-s sós karamellből.
32 dkg cukor
4 ek víz
1 ek citromlé
1,5 dl tejszín
4 dkg  vaj
1 tk fleur de sel
1/2 dl whisky

A cukrot a vízzel és a citromlével megolvasztjuk egy lábosban nagyobb lángon. Nem szabad kevergetni, meg fog olvadni mindenhol! Mérsékeljük a lángot, és középbarnára pirítjuk a cukrot. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz!
Nagyon óvatosan öntjük hozzá a tejszínt, nehogy ránk fröccsenjen a cukor, majd belekeverjük a vajat, a sót, és végül a whisky-t is. 

cheesecake_legjobb05.jpg

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


A Food Network gasztro-tévécsatorna egy közös főzésre hív titeket! (Dátum: 2015-02-15 18:25:00 Forrás: Fűszer és Lélek)

food_network_logo_1.pngAki  szerencsés, annak már van Food Network csatornája. Na, én azokra mind nagyon irigy vagyok. Most elképesztően menő nyereményt ajánlottak fel a Fűszer és Lélek olvasóinak:

Ha helyesen válaszolsz február 18 éjfélig az alábbi kérdésre, részt vehetsz egy sorsolásban, és egyike lehetsz azon két szerencsés olvasónknak, akik egy exkluzív eseményen vehetnek részt.

Február 24-én kedden 17:30-tól lehetőséged lesz együtt főzni Reza Mahammaddal, a Food Network sztárséfjével és Buday Péter mesterszakáccsal.

A különleges ízek, a jó hangulat, és egy kis ajándék a helyszínen garantált!

Buday Péter többek közt fánkot fog készíteni, ehhez kapcsolódik kérdésünk.

Mi a csörögefánk másik ismert neve?

a. pampuska

b. tulipánfánk

c. herőce

A megfejtést a nyeremeny kukac fuszereslelek pont hu címre küldjétek! reza_mahammad_sm.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |