belépés
» Regisztráció » Elfelejtett jelszó
» Hír kereső: keresés

Informatika - az összes hír

Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |
Minden, amit a telefonok kijelzőjéről tudnod kell! (Dátum: 2017-11-19 23:20:00 Forrás: HOC.hu)

Ha telefont vásárolsz jó, ha tudod mi mit jelent!

kijelzok.jpg 

Cikksorozatunkban azoknak próbálunk segíteni, akik telefont szeretnének vásárolni, és könnyen elvesznek a különböző kifejezések között. Oldalunkon már olvashattatok a kamerákról, a központi egységben található processzorokról, legutóbb pedig egy általános összefoglalót adtunk a főbb részegységekkel kapcsolatban. Most egy picit komolyabban szemügyre vesszük a telefonok kijelzőjét.

mavick-pro-akcio.jpg

A panel, vagyis amin a kép megjelenik

A legbonyolultabb résszel kezdjük, a kijelzők technológiájával. Nem megyünk azért túl mélyre, ebben a cikkben nem próbálom elmagyarázni a kristályszerkezet fogalmát vagy az IPS panelek törzsfejlődését. Megpróbálunk a lényegi információnál maradni, ami segíthet dönteni, ha telefont választasz.

IPS technológia

Manapság két elterjedt technológiával találkozhat az, aki a telefon kijelzőjének milyenségét vizsgálja. Az olcsóbbik az IPS nevű megoldás. Az IPS a régi, anno simán TFT-nek nevezett panelek utódjának tekinthető folyadékkristályos megoldás. Szerencsénkre a régi - nevezzük rendes nevén- TN+film panelek a telefonok esetén már kihalni látszanak. Ezeknek sok hátrányuk volt, gyenge volt a színhűség és a kontraszt, a fekete garantáltan szürkének látszott rajtuk a betekintési szögek pedig gyötrelmesen rosszak voltak, magyarán, ha nem pont szemből néztük a telefont szinte semmit sem láttunk rajtuk. Ezek a panelek a számítástechnikában most élik reneszánszukat, a játékosoknak készült monitorokban használják őket a nagyon alacsony válaszidejük miatt.

vernee_m5_2_1.jpg

Az IPS technológia is a számítástechnikában jelent meg először. Javarészt grafikus munkára készült monitorokban alkalmazták, mert a TN+film panelekhez képest csodálatos színeket, nagyon jó feketét, nagyon jó kontrasztot kaptunk, ráadásul a betekintési szög is kiváló volt. Napjaink IPS paneljai az ősökhöz képest némi butításon mentek át. Egyszerűbb kristályszerkezet és vezetékezés jellemzi őket, kevesebb tranzisztorra épülnek. A lényeg, hogy a jó tulajdonságaik java részét az alacsonyabb előállítási költség ellenére megtartották. Az IPS panel jó tulajdonságai nagyon jól jönnek a telefonok esetén is, hiszen sok esetben nem egy zárt és sötét helyiségben, hanem az utcán használjuk őket, így fontos az, hogy a napfényben is jól látható és jó minőségű képet produkáljanak.

AMOLED technológia

Az AMOLED vagy OLED technológia nem új már. Emlékeim szerint sok évvel ezelőtt, először a Samsung dobott piacra AMOLED technológiás telefont. Az AMOLED leginkább abban tér el a "hagyományos" folyadékkristályos megoldásoktól, hogy nem szükséges a kijelző panelje mögé háttér világítást tenni, mert az AMOLED kijelző képpontjai saját maguk bocsátanak (lumineszcencia) ki fényt. Ennek több előnye is van. Az egyik, hogy jóval kevesebb energiát fogyaszt, mint a háttér világításos megoldások.

zte_axon_7_2.jpg

A másik, hogy kevesebb rétegből épül fel, így jóval vékonyabb kijelzők gyártását teszi lehetővé. A harmadik, hogy az AMOLED panelek képe még az IPS-nél is jobb, a színek élénkebbek, dinamikusabbak, a fekete tényleg fekete, hiszen ahol nem kell fény, ott nem kapcsol be a képpont, ennél feketébb fekete pedig nem kell, ráadásul a betekintési szögek is kitűnőek. Az AMOLED esetén régebben és manapság is lehet a beégés problémájáról hallani. A beégés azt jelenti, hogy ha a képernyő egy részén mindig ugyan az a kép van, akkor egy idő után bármit jelenít meg a panel, egy halvány szürke árnyékként mindig ott lesz a a beégett kép.

0dda094.jpg

Mit válassz?

Az AMOLED mindenképpen modernebb és jobb minőségű megoldás. Pont ezért manapság még csak a drágább telefonoknál találkozunk velük, nagyon ritka, hogy a középkategóriában is ilyet találjunk. A fentiekből talán kiderült, hogy az IPS-től sem kell félnetek. Az IPS technológia olyan felmenőkkel rendelkezik, amik garantálják a megfelelő minőséget.

Üveg, ami a panel felett van

Ezt a komponenst sokan lerendezik azzal, hogy "csak" üveg. Pedig ennél jóval többről van szó. Ennek az üvegnek nagyon ellenállónak kell lennie a karcolásokkal és a töréssel szemben, mert nagyon sok fizikai behatás éri. Sokan hallottatok már a Gorilla Glassról, ami egy speciális, ellenálló megoldás, napjainkban pedig már a sokadik, egyre jobb generációt használjuk belőle.

ulefone_mix_2.jpg

Az "üveg" azonban még több ennél. Az üveget, mint a telefon egyik komponensét digitizer néven találjuk a javítással foglalkozó webáruházak kínálatában. Ahogy neve is mutatja ez a részegység digitalizál, feladat, hogy ujjunk mozgását a kijelző felett "érintéssé" alakítsa. A régi érintőkijelzők valóban érintők voltak, hiszen az üveg felett több rétegű fóliát találtunk, amiket össze kellett nyomni ahhoz, hogy a telefon érzékelje, hogy hova mutatunk. Erre kellett a stylust, vagyis a kicsi ceruzákat használni. Napjainkban már nem kell nyomkodni a kijelzőt, a digitizer kapacitív eljárást használ. A módszer lényege, hogy a egy elektromos mezőt hoz létre a kijelző felett, amit aztán testünkkel, pontosabban ujjunkkal közelítev megzavarunk, ebből pedig a telefon képes kiszámolni hova mutatunk.A digitizer nagy előnye, hogy az üveg mögött van, így nem sérül, nem kopik ki, mint a régi megoldások. További előny, hogy egyre több olyan megoldás áll rendelkezésre,amivel a kijelző paneljét és az "üveget egy egységként tudják gyártani, össze tudják ragasztani, ami vékonyabb kijelzőket, összességében vékonyabb kijelzőket eredményez.

elephone_s8_8.jpg

Egy dologról még érdemes szólni, ez pedig a 2.5D és 3D üvegek megjelenése. Ezeket a megoldásokat a Samsung hajlított kijelzője hívta életre, az olcsóbb telefonokat is szerették volna legalább kicsit hasonlóvá tenni a Samsung telefonjához. A 2.5D üveg szélei egy kicsit kerekítettek, a 3D üveg pedig szinte úgy néz ki, mint a Samsung megoldása, persze azzal a nagy különbséggel, hogy amíg ott a kijelző is hajlik az üveg alatt itt csak az üveg széle van meghajlítva a sima kijelző felett.

Mit válassz?

Szerencsére már nem kell választanod, a régi, kikopásra, karcolódásra hajlamos kijelzők kora lejárt. Napjaink üvegjei ellenállóak, pontosabban sokkal ellenállóbbak. A telefonok leírásában nézd meg az üveg fajtáját. A legelterjedtebb Gorilla Glassból keresd legalább a 3. vagy 4. generációt. Ettől függetlenül, ha telefont vásárolsz, bármilyen üveg is legyen rajta, mindig rendelj hozzá fóliát is!

roidmi.jpg

Képátló

A telefonok esetén az egyik legfontosabb szempont a telefonoknál a képátló nagysága. A képátló meghatározza az egész telefon nagyságát is. A gyártók igyekeznek egyre nagyobb telefonokra rábeszélni minket, de ez fizikai korlátaink, gyakorlatilag a kezünk mérete miatt nem tart már sokáig. Ennek köszönhetők napjaink új megoldásai is. A kijelzők egyre nyúlánkabbak lesznek, mellettük a fémkeret egyre vékonyabb, ezzel együtt a telefon egyre sérülékenyebb.

vernee-mix-2-13.jpg

Napjainkban a legkisebb képátló, legalábbis a modern telefonok esetén az 5 col vagy 5 inch. Ez milliméterben ugyanazt a méretet jelenti. Ez a képátló két területen jelenik meg. Az olcsóbb készülékeknél és azoknál, amiket strapatelefonnak nevezünk. Utóbbiak azok, amik nagyobb fizikai behatásokat is képesek túlélni, ha leesnek nem kell rögtön kukázni őket.

A gyakoribb az 5,5 col, illetve mostanában a hat colos készülékek is szaporodnak. E méret fölött még extrém képátlóról beszélhetünk.

Melyiket válaszd?

Ha kicsi a kezed ne félj megvenni az 5 colos telefonokat, azokból is lehet erős, menő telefonokat találni. Egyéb esetben a minél nagyobb, annál jobb elvét vallom, de azért a hat col feletti telefonokon már elgondolkoznék.

Felbontás

Ez kifejezés a legismertebb. A megadott érték a a kijelző képét alkotó pixelek számát adja meg, egy szorzó és egy szorzat formájában. A szorzás eredménye a tényleges képpontszám, amit ne szoktak megadni, egyszerűen túl nagy érték ez, amit nehéz megjegyezni.

elephone_s8_2.jpg

A legsűrűbben használt képpontszámok a következők:

Látszik, hogy a 2K képpontszáma a duplája, a 4K képpontszáma a négyszerese a hagyományos teljes HD vagyis FHD kijelzők képpontszámának.

Melyiket válaszd?

Minél nagyobb a felbontás annál jobb. Ha a pénztárcád megengedi menj el a plafonig, de nagy kijelző mellett ne már ne vegyél HD felbontású telefont.

Pixelsűrűség

Sokan gondolják azt, hogy a kijelző minőségére vonatkozó legfontosabb adat a képpontok száma. Ők tévednek. A minőséget a pixelsűrűség sokkal jobban meghatározza. A pixelsűrűség mértéke a ppi (pixel per inch - képpont / inch), ami azt mutaja meg, hogy egy négyzet inch területen hány képpontot látunk.

compares-ppi.jpg

Könnyen megérthető a dolog, ha elképzeljük, hogy ha veszünk két kijelzőt, amik közül az egyik 5 a másik hat colos, de a felbontás megegyezik, akkor a nagyobb kijelzőn az egységnyi területen kevesebb képpontot fogunk találni, vagyis a képpontok, a számuk hiába egyezik meg, nagyobb területen "szóródnak" szét. Minél több üres területet találunk a képpontok között annál pixelesebbnek látjuk a képet, a ferde vonalak annál kevésbé lesznek szép simák. Minél nagyobb a ppi értéke a kép annál szebb lesz. A mai 4K kijelzők esetén szabad szemmel már nem is nagyon látjuk a képpontokat. El lehet képzelni, hogy az első okostelefonom - akkor PDA-nak nevezték- ami még csak 320 x 240 pixel felbontású volt, mennyire volt "pixeles".

Melyiket válaszd?

Ha nagy kijelzőt szeretnél, akkor legyen minél nagyobb a felbontás, így a pixelsűrűség is nagyobb lesz, szebb lesz a telefon képe. Ha nem akarsz túl sok adattal foglalkozni, akkor a vásárolandó telefonok pixelsűrűségét elég összevetned, a magasabb érték lesz a jobb.

Oldalarány

A kijelzők fontos adata az oldalarány. Ez az arányszám a kijelző rövidebb és hosszabb oldalának egymáshoz viszonyított arányát adja meg.A régi televízióknál ez 4:3-as volt. Napjaink elterjedt mérete a telefonoknál 16:9, amit a legtöbb lapostévé is használ.

umidigi-s2-1.jpg

Egyre gyakrabban találkozhatunk ettől eltérő 18:9-es vagy másképp 2:1-es arányú telefonokkal is. Ezek megjelenése a feljebb már említett fizikai korlátra, vagyis kezünk méretére vezethető vissza. A 18:9-es kijelzők nyúlánkabbak, hosszabbak, mint a 16:9-es megoldások, így nagyobb kijelző esetén sem nő meg a telefon szélessége.

Melyiket válaszd?

Ha nagyobb, 6 colos telefont készülsz vásárolni, akkor lehetőség szerint a 18:9-es képarányú készülékek között válogass. 5,5 colnál vagy alatta nyugodtan maradj a régebbi 16:9-es telefonoknál.


Ezek a cégek vezetik a hordozható okoseszközök piacát (Dátum: 2017-11-19 23:15:00 Forrás: HOC.hu)

Az Apple ismét az első helyen, de nem lehet nyugodt!


Ledobták a bombát, olcsó kínai telefon arcfelismeréssel (Dátum: 2017-11-19 23:12:00 Forrás: HOC.hu)

A Vkworld S8 a gyártó zászlóshajója, de hogy ilyen képességgel is rendelkezik eddig nem tudtuk.

vkkk-640x640.jpg


Egy működő módszer, hogy megérkezzen karácsonyig a megrendelt ajándék (Dátum: 2017-11-19 23:07:00 Forrás: HOC.hu)

Még nem késtél el, rendelhetsz kínai áruházból, és esélyes hogy meg is érkezzen!


Komoly notebookok 60 ezer forint alatt? (Dátum: 2017-11-19 23:04:00 Forrás: HOC.hu)

Egyáltalán notebookok ezek, vagy átverés az egész?


Nem hiszünk a szemünknek, Windows 95-öt futtat az iPhone X (Dátum: 2017-11-19 21:52:00 Forrás: HOC.hu)

A Hacking Jules YouTube csatorna nem először kerül hírekbe ilyen állatságokkal.

iPhone X 8 740x490


Most már biztos: a régi CPU-k elfelejthetik a Windows 10-et (Dátum: 2017-11-19 18:00:00 Forrás: Computerworld)
A Microsoft kockázatosnak tartja a régi hardvereket.

Vészhelyzeti kommunikációban segít egy alkalmazás (Dátum: 2017-11-19 13:14:00 Forrás: SG)
A program akkor is működik, ha nincs áram vagy működő mobilhálózat.

Riválisának is köszönhette megmenekülését az Apple (Dátum: 2017-11-19 12:55:00 Forrás: SG)
A kaliforniai cég kiváló pénzügyi helyzetben van, de 20 évvel ezelőtt még gyakorlatilag a csőd fenyegette. A segítség nem várt helyről érkezett.

Nem csak a nagyszüleinknek segíthet a moduláris magyar mobiltelefon (Dátum: 2017-11-19 11:42:00 Forrás: Origo)
A formatervezés terén vannak akik megelőzik, de a szolgáltatásai a csúcsra emelik.

Polaroid kamerát csinál a mobilból egy új kiegészítő (Dátum: 2017-11-19 10:00:00 Forrás: Computerworld)
A kütyüt a Motorola Moto Z mobiljaihoz készítette a gyártó és a Polaroid. Jópofa, csak drága.

Gyerekeket tanítanak programozni (Dátum: 2017-11-19 08:18:00 Forrás: SG)
Egy családi vállalkozás kifejezetten a kicsiknek szeretné megtanítani a programozás alapjait.

A Windows Mobile utódja az Android? (Dátum: 2017-11-19 08:05:00 Forrás: SG)
A véleményt a Microsoft egyik egykori munkatársa fogalmazta meg, aki szerint a vállalatnak saját androidos készülék kellene.

Elképesztő dolgot tanult a Boston Dynamics humanoid robotja (Dátum: 2017-11-19 07:00:00 Forrás: PC World)
Az Atlas robotnak már a hátraszaltó is profin megy, a SpotMini pedig beválna robotháziállatnak.

Fertőzött appok a Google Play Store-ban! (Dátum: 2017-11-18 18:00:00 Forrás: Computerworld)
Ezúttal nyolcat talált az ESET. A vírus többlépcsős technikával kerítette hatalmába az Android mobilokat.

Csókolom, 15 deka telefont kérnék (Dátum: 2017-11-18 16:33:00 Forrás: Origo)
A jól sikerült Idol 4 folytatásáról el lehet mondani, hogy... egy telefon.

Fura szerzetek és játékfanatikusok a PlayIT Show-n! (Dátum: 2017-11-18 15:30:00 Forrás: Origo)
Ma már családi program a többtízezres rendezvény.

Vetítsen ön is Batman-jelet az égre! (Dátum: 2017-11-18 15:05:00 Forrás: Origo)
A Denevérember rajongóinak két új kütyüt is tudunk ajánlani.

Nem tetszik önnek az iPhone X? Van egy rossz hírünk... (Dátum: 2017-11-18 13:40:00 Forrás: Origo)
Jövőre valószínűleg minden új iPhone így fog kinézni.

Németország letiltotta a gyerekeket az okosóráról (Dátum: 2017-11-18 13:25:00 Forrás: Origo)
Nem lenne jó, ha a gyereket lehallgatnák az óráján keresztül.

Meglepően olcsó a BenQ 4K-s, HDR-es projektora (Dátum: 2017-11-18 13:00:00 Forrás: PC World)
Az olcsó persze ilyen szinten relatív fogalom, de a W1700 valóban remek ajánlatnak számít.

Vennél-e használt notebookot? Szavazz! Döntsd el te a kérdést! (Dátum: 2017-11-18 12:00:00 Forrás: Prohardver)
Csak a vadonatúj a nyerő, vagy reális alternatíva lehet egy használt gép is? Voksolj!

Színessé varázsolja a régi fotókat egy remek kis szoftver (Dátum: 2017-11-18 10:00:00 Forrás: Computerworld)
A Colorise Bottal a Twitterre kiposztolt képeket színezhetjük ki.

A OnePlus szerint az 5T a valaha volt leggyorsabb okostelefon (Dátum: 2017-11-18 10:00:00 Forrás: PC World)
Azt is hozzátették, hogy ha egyszer valaki kipróbálja, akkor nehéz lesz bármi másra visszaszoknia.

A hétvégén ingyenes az egyik legkirályabb lövöldözős játék (Dátum: 2017-11-18 09:54:00 Forrás: Origo)
Az Overwatch péntektől hétfő reggelig játszató ingyen.

Az áraknál is itt az ideje a mínuszoknak! (Dátum: 2017-11-18 09:13:00 Forrás: Prohardver)
A tél és egyben a Black Friday közeledtével akciós processzorok, notebookok és gamer eszközök közül válogattunk.

Ezért nincs Animoji az iPhone 8-on (Dátum: 2017-11-18 07:00:00 Forrás: PC World)
Kiderült, hogy az Animoji igazából a többi iPhone-on is működne - az Apple viszont csak az iPhone X-en engedélyezi.

Már a G.Skill kínálja a leggyorsabb négycsatornás DDR4-es memóriacsomagot (Dátum: 2017-11-17 19:00:00 Forrás: Prohardver)
Pár napig hagyták az élen a Corsair hasonló szettjét, majd gyorsan 67 MHz-et vertek rá.

Ajándék a Windows 10-et használóknak (Dátum: 2017-11-17 18:45:00 Forrás: Computerworld)
Úgy döntött a Microsoft, hogy a zökkenőmentes átállás elősegítése érdekében 2018 áprilisáig meghosszabbítja a 1511-es Windows 10 változat támogatását a vállalati felhasználók esetében.

A Black Friday mindent vitt, a hardvereket is (Dátum: 2017-11-17 18:00:00 Forrás: Prohardver)
A héten a kereskedeleA héten mindenki a nagy ünnepi eladásokra készült, újdonságok alig jelentek meg. De botrányok azért akadtak.

Már a PowerColor sem rejtegeti az egyedi Radeon RX Vega VGA-ját (Dátum: 2017-11-17 17:30:00 Forrás: Prohardver)
A Red Devil sorozatú megoldás három ventilátort vet be, és persze a szokásos piros-fekete köntöst ölti magára.

Így kerüld el, hogy beégjen az iPhone X-ed OLED-kijelzője (Dátum: 2017-11-17 16:30:00 Forrás: PC World)
Összefoglaltuk, hogy mekkora a veszély, illetve hogyan kerülhető el a képernyő esetleges beégése.

Szexuális oktató oldal és online tévé nyert az Év Honlapja pályázaton (Dátum: 2017-11-17 16:24:00 Forrás: Origo)
A Yelon.hu lett az év honlapja, a Telenor MyTV pedig az év applikációja.

Durva lett és jó árat kapott a OnePlus 5T (Dátum: 2017-11-17 16:22:00 Forrás: Origo)
Bemutatkozott a gyártó legújabb csúcstelefonja.

Elkészült a Bitfenix az Ensoval: ház RGB-vel és edzett üveggel (Dátum: 2017-11-17 16:00:00 Forrás: Prohardver)
A cég a Computexen mutatta be új házát, de csak mostanra lett piacérett.

A Fujitsu bemutatta a népszerű LIFEBOOK E sorozatú noteszgépek új generációját (Dátum: 2017-11-17 16:00:00 Forrás: Computerworld)
A frissített, vékonyabb formaterv modern megjelenést kölcsönöz az üzleti noteszgépeknek.

Kicsapta a biztosítékot a Battlefront II fizetős fejlődési rendszere (Dátum: 2017-11-17 15:59:00 Forrás: HWSW)
Rekordbevételre pályázott legújabb Star Wars játékával az EA, amely a program magas alapára mellé drága mikrotranzakciókat társított. Az emiatt egyensúlyát vesztő játék azonban felbőszítette a rajongókat, akik haragja miatt végül inkább visszatáncolt a cég.


Itt a Tesla elektromos kamionja - és egy meglepetés (Dátum: 2017-11-17 15:03:00 Forrás: HWSW)
Fürge, elektromos kamionokkal képzeli el a Tesla az árufuvarozás jövőjét: bemutatkozott a Tesla Semi, a vállalat legújabb monstruma, mögötte pedig egy új Roadster is begördült a rivaldafénybe.


IDC: Már zsugorodik az IT outsourcing (Dátum: 2017-11-17 14:36:00 Forrás: HWSW)
Még mindig a digitalizáció és a felhőalapú szolgáltatások iránti kereslet húzza az IT és üzleti szolgáltatások piacát az IDC vonatkozó jelentése szerint. Jövőre már a teljes éves bevétel elérheti az egy billió dollárt a teljes piacon.


Nagyon népszerű Kelet-Európában a Huawei (Dátum: 2017-11-17 14:30:00 Forrás: Origo)
Magyarországon is szép részesedése van a telefongyártónak.

Ezt az AR-drónt lehetetlen összetörni (Dátum: 2017-11-17 14:30:00 Forrás: PC World)
Az Epson és a DJI közreműködésének hála elkészült a világ első AR-drónja, vagyis itt az okosszemüvegre építő repülésszimulátor.

2020-ban gyilkolja le a BIOS-t az Intel (Dátum: 2017-11-17 14:25:00 Forrás: Prohardver)
A céldátum után csak az UEFI legfelső szintje lesz elérhető, amivel a Secure Boot szolgáltatás megkerülhetetlen lesz.

Acer blog: megnyílt a hazai legnagyobb AcerShop (Dátum: 2017-11-17 13:25:00 Forrás: Prohardver)
A miskolci, soroksári, dunakeszi és budaörsi után ez lesz az ötödik márkabolt.

OnePlus 5T: 2017-es dizájn mögé költözik az ismert vas (Dátum: 2017-11-17 13:02:00 Forrás: HWSW)
Ismét bajnok áron hoz csúcshardvert a OnePlus, ráadásul már a körítés is frissült, az 5T is megkapja az idén kötelező 18:9-es kijelzőt.


Megjavult az iPhone X: már hidegben is működik (Dátum: 2017-11-17 13:00:00 Forrás: PC World)
Az Apple kiadta a legújabb javítást az iOS-hez: ennek hála nem fagy le hidegben az iPhone X kijelzője.

Népszerűek az okos ATM-ek (Dátum: 2017-11-17 12:40:00 Forrás: Computerworld)
Az OTP Bank digitális fejlesztési programjának keretében tavaly ősszel kezdte meg intelligens bankautomatáinak telepítését. A korszerű gépek a már jól megszokott készpénzkifizetésen túl készpénzbefizetésre, és ezzel együtt a befizetett összeg azonnali jóváírására is alkalmasak. A hitelintézet eddig 162 darabot helyezett ki országszerte. Július óta megduplázódott a havi befizetések száma.

Így válasszunk új tévét (Dátum: 2017-11-17 12:25:00 Forrás: Origo)
Indul az év végi roham az üzletekben. Összeszedtük a lényeges szempontokat, a buktatókat, és az esetleges csapdákat.

Találkozzon Dancsó Péterrel és több tucat youtuberrel! (Dátum: 2017-11-17 12:24:00 Forrás: Origo)
Pamkutya, Viszkok Fruzsi és AvianaRahl is ott lesz.

Vékonyabb házakhoz kínál hűtőt a Jonsbo (Dátum: 2017-11-17 12:23:00 Forrás: Prohardver)
A cég új PC-701 névre hallgató egysége top-flow kialakítású és 135 watt TDP-ig ajánlott használni.

Jön a Chuwi erős hibrid táblagépe (Dátum: 2017-11-17 11:30:00 Forrás: PC World)
A 13,3 hüvelykes CoreBookba Intel Core M3-as Kaby Lake CPU, 6 GB RAM és 128 GB-os tárhely kerül - már 459 dollárért foglalható.

Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |