belépés
» Regisztráció » Elfelejtett jelszó
» Hír kereső: keresés

Kultúra / Táncélet - az összes hír

Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |
Vass Imre: Standing Ground (Dátum: 2017-09-25 08:07:00 Forrás: Táncélet)

A Standing Ground nem boncolgat, vagy fejteget, újra és újra visszatér önmaga központjához, központi kérdéséhez, döngöl, szajkóz, sulykol, amíg a földdel egyenlővé nem tesz. A Standing Ground kitartó, ellenálló és állja a sarat, az egyéni alapokat közös nevezőre hozó, változatlan változó. A Standing Ground az alap. De fix az alap? Fix, hogy van alap? Újra és újra visszatérünk a kiinduló pontunkhoz, ami számunkra fontos, érték vagy csak adottság. De hogyan viszonyul egymáshoz az egyéni és a közös alap? Mennyire szabad az egyik és mennyire limitált a másik? Mindannyian kondicionáltak vagyunk. Hogyan élhető meg a szabadság a korlátok között?


Fehér Ferenc: The Station (Dátum: 2017-09-20 17:55:00 Forrás: Táncélet)

Fehér Ferenc új darabot készített Mikó Dáviddal közösen, a bemutató október közepén látható majd a MU Színházban.


Új premierre és amerikai fesztválra készül a Feledi Project (Dátum: 2017-09-19 17:34:00 Forrás: Táncélet)

Szeptember 28-án mutatják be Hat tánc címmel új Bartók ihlette előadásukat az Oláh Dezső jazztrióval, majd október 6-7-én New Yorkban lépnek fel a 2017 Dumbo Dance Festiválon Own Destiny című duettel.


L1danceFest 2017 - nemzetközi kortárs tánc-színházi előadások fesztiválja (Dátum: 2017-09-18 07:48:00 Forrás: Táncélet)

2017. szeptember 21. és 27. között 16. alkalommal rendezik meg Budapesten az L1danceFest névre hallgató nemzetközi szemlét, melynek fókuszában a kortárs előadóművészetek (tánc- és társművészetei, illetve a performatív művészet) állnak. A tavalyi, 15. jubileumi évforduló alkalmával a fesztivál történetére visszatekintve a szervezők körében felmerült a „hogyan folytassuk és folytassuk-e egyáltalán" gondolat, de örömmel nyugtázhatjuk, hogy egyértelműen a folytatás mellett döntöttek. A hosszú távú terveket és a folytatást kihangsúlyozva idén új logóval debütál az L1danceFest.


Az ember és a lélek állandó fogódzkodók nekem (Dátum: 2017-09-15 00:52:00 Forrás: Táncélet)

Feledi János előadásainak mélységét jól mutatja, hogy első egész estés koreográfiájának gondolata két évig dolgozott benne, mire színpadra vitte. Az eredetileg klasszikus balett végzettségű alkotó azóta évadonként több darabbal jelentkezik, évről évre megfordul az Egyesült Államokban is. A koreográfussal arról beszélgettünk, miért volt meghatározó számára az Órák című film, miért visszatérő témakör a munkáiban a halál közeliség, miért Feledi Project, nem pedig társulat lett az alkotóközösségének neve, és miért szeret annyira élő zenével dolgozni.


Célpontban a tánc! Jubileumi Keszthelyi Táncpanoráma (Dátum: 2017-09-13 11:46:00 Forrás: Táncélet)

Tánc a színpadon és tánc a Fő téren! – Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a keszthelyi Táncpanoráma a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezésében.


Elkezdődött a 2017-18-as évad a Győri Balett társulatánál (Dátum: 2017-09-12 03:13:00 Forrás: Táncélet)

Augusztus 30-án, a Győri Nemzeti Színház Csillárszintjén tartotta évadnyitó társulati ülését a Győri Balett. Mozgalmasnak ígérkezik a 2017/18-as évad is, melyben két bemutatót tart a társulat. November 11-én A skarlát betű című két felvonásos balett darabot láthatja a közönség Velekei László koreográfiájaként.


Goda Gábor : Raj - tanulmány, avagy a döntések anatómiája (Dátum: 2017-09-11 10:53:00 Forrás: Táncélet)

Az Artusban a művészi, alkotó munka elsősorban a megismerés folyamatának eszköze. Figyelünk, keresünk és megosztjuk, ha találunk valamit. Ezt nevezzük előadásnak, – most inkább tanulmánynak. A raj egy olyan biológiai jelenség, amelyben a sok egyedből álló élő rendszerek (pl. a hangyák, méhek, madarak, halak) egyes tagjainak külön-külön öncélú viselkedése ellenére a rendszer egészében megjelenik egyfajta kollektív intelligens viselkedés. De hogyan működik a raj? Hogyan kommunikál és hogyan hoz döntéseket? Az egyedi döntések vagy az egyedek döntéseinek sokasága, összessége az, ami a raj közösségét irányítja, mozgatja? Felfogható-e a raj egy egységes lényként?


Új táncformáció mutatkozik be a Trafóban (Dátum: 2017-09-08 02:33:00 Forrás: Táncélet)

Egy este, két előadás Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf táncosokkal, akik a DART formációból kiválva, új néven megalapították a MA•ZE -t. Az eddigi közös munkáikat jellemző határtalan szenvedély és dinamizmus, mit sem változik, sőt, egy még bátrabb csapatra lehet számítani, amelyik ezúttal a Batsheva Dance Company két táncosát, Guy Shomronit és Yaniv Avrahamot hívta meg koreográfusnak.


Újra látható a Müpában az Anna Karenina (Dátum: 2017-09-07 15:18:00 Forrás: Táncélet)

Velekei László Harangozó-díjas koreográfus alkotásai fókuszában mindig az emberi érzelmek és azok mozgatórugói állnak. Tolsztoj terjedelmes regényéhez is ezzel a szűrővel nyúl: lecsupaszítva a cselekményt a két főhősre: Annára és Vronszkijra helyezi a hangsúlyt úgy, hogy közben szakít a kronologikus történetmeséléssel.


Pécsi Balett: A makrancos hölgy (Dátum: 2017-09-06 02:41:00 Forrás: Táncélet)

A újjászülető Pécsi Balett első önálló bemutatójának Shakespeare örökérvényű történetét választottuk a mindenkori okos nőről. A mi makrancos hölgyünk fifikás és ravasz, látszólag a háttérben van, de az irányítást nem engedi ki a kezéből. Az innováció és hagyománytisztelet jegyében továbbra is az a célunk, hogy megérintsük a nézők szívét és elgondolkodtassunk.


Íme, Lengyelország! (Dátum: 2017-09-05 03:13:00 Forrás: Táncélet)

A Kulturális Minisztérium és a Nemzeti Örökség Intézete által is támogatott projekt célja a lengyel kultúra népszerűsítése külföldön az ottani partnerekkel folytatott, közös szakmai találkozók és megbeszélések (workshop) révén. Ennek része a 2017 őszén Szlovákiában, Magyarországon és Horvátországban tervezett koncertturné is.


15 éves a TáncMaraton (Dátum: 2017-09-04 12:26:00 Forrás: Táncélet)

Szeretsz mozogni és már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy ellátogass egy táncórára, mozgás alapú tréningre? Érdekelnek a különböző táncstílusok, műfajok, de nem tudod, hogy hol is kezd? Esetleg már régóta táncolsz és kipróbálnál valami újat, vagy intenzíven átmozgatnád magad akár reggeltől estig? Legyél akár kezdő, haladó, visszajáró maratonozó vagy új résztvevő várunk Budapest legjobb modern és kortárs tánc tanáraival a város és a Műhely Alapítvány egyik legrégebbi táncnépszerűsítő programján. Nem lehet elég korán kezdeni: a gyerekeket is várjuk a nekik szervezett kreatív tánc- és jógaórákra, 6 éves kortól!


Az ajtókat nem bezárni, hanem kinyitni kell (Dátum: 2017-08-04 11:20:00 Forrás: Táncélet)

Az INVERSEDANCE|Fodor Zoltán Társulat egyedülálló módon sokat turnézik, olyan helyeken jártak az elmúlt évek alatt, mint Ausztrália, Belgium, Ecuador, Kína, Törökország, Szenegál vagy Peru. De vajon mit jelenthet egy táncosnak, ha bő egy éven belül fotózhatja le magát a kínai nagy falon, a Machu Picchu-n és a Sydney-i Operaház előtt? A koreográfussal többek között erről is beszélgettünk, valamint arról, miért döntött úgy, hogy aktív táncos pályája közepén, és koreográfusi pályája kezdetén társulatot alapít, hogyan működtethető szervezetként egy együttes, és mit láthat valaki, ha night vision kamerával figyel egy gyerekközönséget.


FlamenColores előadással zárul ma a Táncbazár (Dátum: 2017-07-31 11:26:00 Forrás: Táncélet)

A szivárvány minden színével várják a közönséget július 31-én a Várkert Bazárba. A FlamenCorazonArte Táncszínház és meghívott külföldi vendégművészei a különböző flamenco stílusok széles palettájából adnak ízelítőt, a tradicionális és modern irányzatokon keresztül, valamint a társulat eddigi táncszínházi produkcióinkból is láthatnak részleteket a nézők.


Orientális előadással érkezik a svácji tánctársulat a Szigetre (Dátum: 2017-07-19 11:59:00 Forrás: Táncélet)

A darab, akárcsak egy kulturális kirakós az emberi DNS sokszínűségét mutatja be tíz táncos és meglepő kombinációk segítségével. A koreográfia keleties hangulatot idéző, hullámzó és kecses mozdulatokkal vegyíti a klasszikus elemeket. Ez a lüktetés, zenei változatosság és az egyre mélyülő, jelentősebbé váló lépések kavalkádja biztosítja az előadás sokszínűségét.


Különleges Hattyúk tava előadás a Sziget Fesztiválon (Dátum: 2017-07-11 01:53:00 Forrás: Táncélet)

Dada Masilo 12 éves korában látta először A hattyúk tava című előadást és egyből elhatározta, hogy egy nap színpadra állítja a saját verzióját. Darabja, mely többnyire az eredeti történetre és dallamra épül –néhány trükkös csavarral fűszerezve, melyek lényegében teljesen átalakítják a történetet – 2010-ben debütált Dél-Afrikában. Ha kíváncsi vagy, hogy néz ki egy kortárs darab fűszerezve afrikai és klasszikus elemekkel dél-afrikai táncosok előadásában, ahol a legkevésbé sem számít a nem és a bőrszín, hiszen minden a feje tetejére áll, akkor Dada Masilo előadásán a helyed!


Compagnie Thor a Sziget Színház- és Táncsátor programjában (Dátum: 2017-07-10 11:44:00 Forrás: Táncélet)

Kollektív érzelmi légkör, rituálékon alapuló táncmozdulatok és tizenegy meztelen táncos, akik átmenetileg egy csoportot alkotnak. Az egység megőrzése mindennél fontosabb, minden a csoport érdekében történik és senki nem marad egyedül – a tagok mindenre és mindenkire figyelnek. Nem számít a meztelenség, csak a mozdulatok, a hangok és a közösség.


Szakmai konferencia a táncművészek átképzési lehetőségeiről (Dátum: 2017-06-27 02:50:00 Forrás: Táncélet)

A nyár végére elkészülhet az a koncepció, amely a professzionális táncművészek számára nyújthat méltányos és biztonságos átképzési lehetőséget elsőként a hazai rövid pályaívű művészeti ágak közül. A szakmai elképzelések kezdeményezője a Magyar Táncművészek Szövetsége vitaindító és véleménycserélő konferenciát rendezett a XIII. Magyar Táncfesztivál keretében június 23-án Győrben a Magyar Művészeti Akadémia, a Független Előadó-művészeti Szövetség, valamint a Magyar Koreográfusok Társasága képviselőinek bevonásával.


Elhunyt Dévény Anna gyógytornász (Dátum: 2017-06-26 12:29:00 Forrás: Táncélet)

Életének 81. évében elhunyt hétfőn Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző, a mozgásrehabilitációs Dévény-módszer kidolgozója.Dévény Anna 1957-ben diplomázott a Testnevelési Főiskolán, majd a neurológiai klinikán dolgozott gyógytornászként, közben művészi tornát tanított. Ő dolgozta ki a Dévény speciális manuális technika - gimnasztika módszert (DSGM), amellyel a mozgássérült gyermekeknél és felnőtteknél is kimagasló eredményeket értek el. 1996 óta speciális tréningeket tartott a Magyar Nemzeti Balett művészeinek is.


Európai fesztivált csinálunk (Dátum: 2017-06-23 00:50:00 Forrás: Táncélet)

Kardos József az idén 25 éves Sziget Fesztivál majdnem teljes negyed évszázadát végigkísérte. A fesztivál programigazgatójával többek között arról beszélgettünk, hogyan indult szigetes pályafutása, voltak-e az évek alatt számára és a rendezvény számára mélypontok, kiknek és milyen koncepció alapján állítják össze a táncos programokat, és mi történne, ha ezek egyszercsak megszűnnének.


Táncbazár – Újból szabadtéri táncestek a Várkert Bazárban (Dátum: 2017-06-22 02:04:00 Forrás: Táncélet)

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Táncbazár közönsége idén is belekóstolhat a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba, és még Hollywood kedvencét, a szteppet is a kipróbálhatják a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein július 20. és 31. között Budapest egyik legszebb helyén, a Várkert Bazár Öntőház udvarán.


Kategóriák

| Autó,Motor | Belföld | Bulvár | Egészség | Életmód | Ezotéria | Filmek, Mozi | Fotózás | Gaming,Játék | Gazdaság | Humor | Időjárás | Informatika | Külföld | Kultúra | Mobil | Receptek | Sport | Szórakozás | Tudomány | TV, Rádió | Utazás | Vegyes Hírek | Zene |

Mit kínál a friss hírek oldala?

Oldalunk a legfrissebb híreket kínálja önnek, közel 120 forrásból. A hírek kategóriánkénti rendezése és időrendben való megjelenítése megkönnyíti, átláthatóvá teszi Önnek a hírek folyamát. A mai hírekre kíváncsi? Az aktuális híreket keresi? Jó helyen jár, hírportálunkon minden kategóriából hozzájut a friss hírekhez. Javasolhat új hírforrást is, így kedvenc oldalának híreit is olvashatja. Regisztrált felhasználóként testreszabhatja az oldalt, így csak az Önnek megfelelő hírek jelennek meg. Nem kell több híroldalt végignéznie, hogy megtalálja azt a hírt, ami érdeli. Oldalunk a legfrisebb híek mellett eltárolja a régebbi íreket is, így arhívumként is szolgál. A hírkereső funkciónk segítségével megtalálhatja az ön álltal keresett hírt, csak adja meg a kulcsszót.